www.noTrial.Info

Българският каталог за безплатен софтуер


{S_NAME} logo

USB Disk Security

Free USB Disk Security е малка, безплатна програма, която твърди, че ще запази вашите USB устройства безопасни и сигурни за компютъра ви.

На пръв поглед приложението изглежда доста добре. Интерфейсът е прост и изчистен, въпреки че ние открихме нещо досадно - въпреки че приложението създава шорткът, вие всъщност не можете да получите достъп до безплатната версия на USB Disk Security оттам. Трябва да кликнете върху иконата Free USB Disk Security в уведомленията, които са в лентата на задачите и чак след това ще видите неговите възможности и ще отворите основния му интерфейс.

Free USB Disk Security твърди, че предлага два основни USB инструменти - щит, за да ви предпази от входящи заплахи, както и сканиране, което проверява устройствата, след като те са поставени. В основния интерфейс ще видите и опция за поправка на системата (която е само част от основните инструменти, предвидени за Windows). Бутонът за начална страница показва общ преглед на услугите на приложението.

На теория, безплатната версия на USB Disk Security е страхотна идея и отличен безплатен инструмент, но в действителност е много, много трудно да разберете дали наистина софтуерът прави нещо полезно. По време на сканиране е изключително бърз - до такава степен, че не сме сигурни дали сканирането наистина е завършило. Що се отнася до контрола, разработчиците на USB Disk Security твърдяр, че има защита в реално време, но при поставяне на USB устройство, програмата не показва дори съобщение, че е регистрирала поставяне на ново устройство.

Free USB Disk Security изглежда добре, но е толкова трудно да се каже дали върши нещо полезно, че повечето потребители може би биха предпочели да разчитат на стандартна антивирусна програма, за да се чувстват по-сигурни.

Предимства Недостатъци
Безплатна и лесна за употреба Няма възможост за настройки
Включва допълнителни безплатни инструменти Трудно се разбира дали наистина работи
Извършва сканиране и мониторинг в реално време Не отчита събития
Блокира всички атаки или потенциални опасности


Допълнителна информация за софтуера:
Лиценз:Freeware
OS:Windows
Размер:20,040k
Последна версия:USB Disk Security v1.1
Категория:C:\Security\Antivirus
http://notrial.bg/software/windows/free-usb-disk-security