Начало > Компании > Asus

Asus

Asus logo

 ASUSTeK Computer Incorporated е международен производител на компютрни технологии и електроника, базирана в Тайпе, Тайван. Продуктовият каталог на корпорацията включва дънни платки, настолни компютри, лаптопи, монитори, таблети, сървъри и мобилни телефони. Също така компанията произвежда компоненти и за други производители, вклюващи Dell, Falcon Northwest, Hewlett-Packard и Apple Inc.

Понякога индентифицирана чрез марката ASUS, компанията фигурира в Лондоската стокова борса и в Тайванската стокова броса. От 26 ноември 2009 29.2% от продадените компютри за 12 месеца по целия свят са били с дънна платка произведена от ASUS. Постъпленията на компанията достигат 21.2 билиона долара.

ASUS заема видни позиции в списъците на BusinessWeek-"InfoTech 100" и "Asia’s Top 10 IT Companies". Уол Стриит Журнал Азия оценява компанията като номер 1 в качество и предлагани услуги, и е лидер в IT Hardware категорията на Taiwan Top 10 Global Brands от 2008 с цена на компанията 1.324 билиона долара.

Продукти на Asus


Desktops, laptops, netbooks, mobile phones, network equipments, monitors, motherboards, graphics cards, optical storage, multimedia products, servers, workstations


Новини за Asus


 • ASUS с нова гейминг видеокарта!

  Sitrix R9 285 разполага с компоненти ASUS Super Alloy Power, които ще подобрят издръжливостта и охлаждането на видеокартата.

 • Най-големият извит монитор е на Asus

  На изложението Computex 2014, което се провежда в столицата на Тайван – Тампей, Asus представиха най-големият монитор с извит дисплей.

 • Най – евтиният таблет ASUS MeMO Pad HD 7

  В базата на Bluetooth SIG, нов модел ASUS таблет е бил забелязан с името Memo Pad 7 (K017). Ако го погледнем отстрани, новия таблет ASUS може да се окаже по-евтина версия на въведения през 2013 Memo Pad HD.

 • Очаква се нов таблет от HTC, може ли това да е новият Nexus 10 или Nexus 12

  Въпреки това Google поддържа устойчиво партньорство с ASUS, като те пуснаха първото и второто поколение на таблетите Nexus 7.

 • От Asus представиха достъпен 4К монитор

  На CES 2014 обаче, Asus представиха нови концепции, които могат да раздвижат тази ниша и да я направят силноконкурентна.

 • Какво ще ни предложи Asus Transformer Book Duet

  Новата джаджа на тайванският производител ще носи името Asus Transformer Book Duet и ще бъде уникална по рода си, тъй като освен, че е смесица между таблет и нотбук, тя ще поддържа и 2 операционни системи - Andorid OS и Windows.

 • Toshiba и Asus също ще заложат на Chrome OS

  От "DigiTimes" информират, че Toshiba и Asus също смятат да се възползват от атрактивната платформа на Google, като първите подобни устройства от компаниите можем да очакваме най-рано в началото на следващата година.

 • Asus с нов Chromebook на достъпна цена

  Asus няма да пусне своя нов Chromebook до края на тази година, но когато лаптопът се появи в началото на 2014 година, той ще бъде най-вероятно евтин и ще бъдат пуснати по едно и също време с няколко нови смартфона.

 • Ето я първата снимка на новият Nexus 10

  Спред последните слухове, Google ще си партнира с Asus за новия таблет, но за момента тези предположения не са потвърдени официално.

 • Задава се нов 14-инчов Asus на пазара

  От Asus са искали да публикуват данните за модела S551, но случайно са объркали нещо и са пуснали информация, която се отнася за непознат до момента лаптоп.


Кавто е мнението ви за Asus?


Основна информация

Основана: April 2, 1990
Служители: 113'324 (2010)
Уеб сайт: asus.com

Добави новина за Asus


noTrial.bg е портал за IT новини и каталог с безплатен софтуер.
Възпроизвеждането на информация от страницата се разрешава
единствено след изрично съгласие от екипа на NoTrial.bg
Контакти | Условия за ползване | За нас | Блог