Начало > Компании > Casio

Casio

Casio logo

 Casio Computer Co е мултинационална компания, произвеждаща електронни устройства, основана през 1946, с главен щаб, намиращ се в Шибуя, Токио, Япония. Casio е най-известна с производството си на електронни продукти като калкулатори, аудио системи, PDA, камери, музикални инструменти и часовници. През 1957 Casio стъпва на световния пазар.

Компанията е основана през април 1946 от Тадао Кашио, инжинер, специализиращ в производствената технология. Първият основен продукт на Кашио е тръбата Юбива, пръстен, имащ за цел да държи цигара, така че цигарата да може да бъде изпушена напълно и същевременно освожождавайки ръцете на пушача. В Япония продуктът имал невиждан успех, тъй като след края на Втората Световна Война страната била обедняла и цигарите били скъп продукт.


Новини за Casio


  • Калкулатор на Casio досущ като смартфон

    Компанията Casio публикува илюстрации на нов модел калкулатор с прекрасен цветен екран и невероятен набор от графични математически приложения – нещо, което някои потребители чакат от доста време.

  • Дисплей с високо качество от Casio

    От Casio категорично отхвърлят това твърдение. Разработения от Casio дисплей се базира на технологията HAST /хипер аморфен силиконов TFT/, който позоволява да бъде достигната тази толкова висока резолюция.


Кавто е мнението ви за Casio?


Основна информация

Основана: June 1, 1957
Седалище: Shibuya, Tokyo, Japan
Служители: 11'336 (2010)
Уеб сайт: casio.com

Добави новина за Casio


noTrial.bg е портал за IT новини и каталог с безплатен софтуер.
Възпроизвеждането на информация от страницата се разрешава
единствено след изрично съгласие от екипа на NoTrial.bg
Контакти | Условия за ползване | За нас | Блог