Начало > Компании > LG Corp

LG Corp

LG Corp logo

 LG Corp. е най голямата конглумератна компания в Северна Корея със седалище, намиращо се в LG кулите близнаци, Йеундо-донг, Сеул. LG произвежда електроника, химикали и телекомуникационн продукти, както и управлява своите по-малки клонове: LG Electronics, LG Display, LG Telecom и LG Chem в повече от 80 страни.

Основателя на LG е Ку Ин-Хой, който създава Lak-Hui Chemical Industrial Corp. през 1947 година. През 1952, Lak-Hui става първата корейска компания, която е част от "пластмасовата" индустрия. С разширяването на компанията е основана и GoldStar Co.(изветна днес като LG Eletronics) през 1958. Компаниите Lucky и Goldstar се обединяват, формирайки Lucky-Goldstar.

Goldstar произвежда първото Северно-Корейско радио. МНого продукти са продадени под името Goldstar, както и много битови уреди , които не са били продавани извън Северна Корея са продадени под името Lucky. Марката Lucky е известна с продуктите си за хигиена като сапуни и HiTi прахове за пране, но е асоциирана най-вече със своята Lucky и Perioe паста за зъби.

Продукти на LG Corp


Електроника, химикали, телекомуникационна техника, инженеринг


Кавто е мнението ви за LG Corp?


Основна информация

Основана: 1947
Служители: 486'000 (2009)
Уеб сайт: lg.com

Добави новина за LG Corp


noTrial.bg е портал за IT новини и каталог с безплатен софтуер.
Възпроизвеждането на информация от страницата се разрешава
единствено след изрично съгласие от екипа на NoTrial.bg
Контакти | Условия за ползване | За нас | Блог