Начало > Компании > Mozilla Foundation

Mozilla Foundation

Mozilla Foundation logo

Mozilla Foundation e нестопанствена организация, която съществува, за да осигури подкрепа и ръководство на проектите с отворен код под марката Mozilla, като управлява развитието, оперират ключова инфраструктура и контролира търговските марки и друга интелектуална собственост.

Mozilla Foundation е със седалище в Силиконовата долина град Маунтин Вю, Калифорния, САЩ. Създадена е през 2003г, въпреки че 'Mozilla Organization' датира още от 1998г

Mozilla Foundation описва себе си като "организация с нестопанска цел, създадена за да се запази избора и насърчаване на иновациите в Интернет". Mozilla Европа, Mozilla Япония и Китай са организации с нестопанска цел, чиято мисия е да подпомага развитието и разгърне Mozilla продуктите и проектите. Те са независими, но свързани с, Mozilla фондацията.

На 23 февруари 1998 г., Netscape създава Mozilla Organization да координира развитието на Mozilla Application Suite. Тогава Mozilla Organization се състои предимно от служители на Netscape, но рабптещо независимо от Netscape. Тогава от Mozilla Organization твърдят, че се развиват Mozilla браузъра само за тестови цели, а не за употреба от крайни потребители. Това доведе до създаването на Beonex Communicator, който достигна крайния потребител по време на периода, през който Mozilla ръководеше проекта.

След като AOL (собственика на Netscape) драстично намали участието си в Mozilla Organization, от организацията решиха да стартират Mozilla Foundation, за да гарантират, че Mozilla може да оцелее без Netscape. AOL подпомагат в първоначалното създаване на фондацията чрез прехвърляне на хардуер и интелектуална собственост. За новосъздадената организирация работят три души персонал през първите три месеца.

Продукти на Mozilla Foundation


SeaMonkey
Mozilla Firefox
Mozilla Thunderbird


Новини за Mozilla Foundation


  • Firefox достигна 1 милиард изтегляния

    Mozilla разполага с уеб сайт и Twitter фийд, където хората могат да следят тоталната бройка. Първоначално от Mozilla Foundation очакваха бройката да достигне един милиард през уикенда.


Кавто е мнението ви за Mozilla Foundation?


Основна информация

Основана: 15 юли 2003*
Седалище: Mountain View, CA
Служители: 4
Уеб сайт: mozilla.org
Блог: blog.mozilla.com

Добави новина за Mozilla Foundation


noTrial.bg е портал за IT новини и каталог с безплатен софтуер.
Възпроизвеждането на информация от страницата се разрешава
единствено след изрично съгласие от екипа на NoTrial.bg
Контакти | Условия за ползване | За нас | Блог