Начало > Компании > Oracle

Oracle

Oracle logo

 Oracle Corporation е многонационална компания насочена в компютърните технологии, специализирана в разработването и маркетинга на продукти за бизнеса - най-вече системи за управление на бази данни.

 Компанията увеличава влиянието си на пазара чрез придобиването на висококачествени вече доказали се продукти. Към 2007г компанията има най-добрата възвръщаемост в света след Microsoft и IBM.

  Oracle е най-известна със своя едноименен продукт и най-вече асоцирана с базата данни Oracle. Компанията също така разработва водещи продукти за менажиране и разработване на бази данни, софтуер за планиране на ресурсите на предприятието (ERP), клиентски софтуер за управление на отношенията (CRM) и за управление на веригата за доставки (SCM).

Продукти на Oracle


Индустриални програми
Системи за управление
Бази данни


Новини за Oracle


 • Informatica пусна система за управление на трафика

  Платформата може да бъде интегрирана към всички широко използвани системи за съхранение на данни, включително тези на Oracle и IBM.

 • BI за iPad и iPhone от Oracle

  Oracle пусна версия на Business Intelligence (BI) платформата си за iPad и iPhone заради все по-нарастващата популярност на устройствата на Apple.

 • Обвиниха Oracle в монополизъм

  Европейският съюз и САЩ обвиниха Oracle в нелоялни практики и налагане на пазарни монополи заради сделката за Sun Microsystems.

 • Oracle със защитна стена за бази данни

  Oracle Database Firewall е разработена на базата на технологиите на Secerno, която Oracle придоби през миналата година.

 • Oracle и IBM ще разработват OpenJDK

  Oracle и IBM обявиха началото на своето бизнес партньорство по линията на проект, който носи името OpenJDK.

 • Oracle купува Passlogix

  Oracle се споразумя за закупуването на верификационния специалист Passlogix. Oracle отказа да сподели подробности около сделката с компанията, ситуирана в Ню Йорк.

 • Oracle готов да се раздели с OpenOffice

  Oracle изглежда не бърза да пресече отново пътищата си с проекта OpenOffice. Общността с отворен код, стояща зад проекта OpenOffice, съобщи миналата седмица, че е взела решение да прекрати отношенията си с досегашния собственик Oracle, който откупи софтуерната компания преди 18 месеца.

 • OpenOffice.org ще се отцепва от Oracle

  Общността, която стои зад платформата с отворен код OpenOffice обяви своите планове да се отцепи от Oracle в опит да постави началото на нов, независим софтуерен продукт.

 • Microsoft пуска инструменти за миграция от MySQL

  Microsoft пуснаха своят пръв SQL Server Migration Assistant (SSMA) за MySQL и обновиха съществуващата SSMA гама продукти за Oracle, Sybase и Access с последната си 4.

 • Ъпдейти на Apple, Cisco и Oracle до седмица

  Дни след като Microsoft пусна своя месечен ъпдейт на сигурността, Apple, Cisco и Oracle направиха подобрения за своите собствени защити.


Кавто е мнението ви за Oracle?


Основна информация

Основана: Калифорния, USA (1977)
Седалище: 73'201 (към 3 December 2009)
Уеб сайт: oracle.com

Добави новина за Oracle


noTrial.bg е портал за IT новини и каталог с безплатен софтуер.
Възпроизвеждането на информация от страницата се разрешава
единствено след изрично съгласие от екипа на NoTrial.bg
Контакти | Условия за ползване | За нас | Блог