Начало > Компании > Symantec Corporation

Symantec Corporation

Symantec Corporation logo

Symantec Corporation е най-големия производител на антивирусен софтуер за сигурност на компютри. Фирмата със седалище Маунтин Вю в Калифорния, е част от Fortune 500, както и от S&P 500 пазарния индекс.

Основана през 1982г от Гари Нендрикс с финансиране от Националната фондация за безвъзмездна помощ, Symantec първоначално е била фокусирана върху създаването на изкуствен интелект. Хендрикс е наел няколко езиковеда от Станфордския университет, като първи служителни на новата фирма, като сред тях са Бари Гриинщайн (професионален покер играч и разработчик на софтуер за обработка на текст).

През 1984 г. става ясно, че разработвания продукт от Symantec не може да бъде пренесен от микрокомпютрите към PC архитектурата. Това оставя младата компания без продукт, но с опит в разработването на бази данни и технологиите свързани с тях. В резултат на това по-късно същата година Symantec е придобита от друга, по-малка развиваща се компютърна компания, основана от Денис Колман.

Обединената компания запазва името Symantec, а бившият изпълнителен директор на оригиналната Symantec остава като такъв и на обединената компания. Скоро след сливането бива привлечен и Род Търнър като вице президент на маркетинг, продажби, управление на продуктите и международен бизнес.

През май 1990 г. Symantec обяви намерението си да се слеят и да придобият Peter Norton Computing, разработчик на различни комунални услуги за DOS. Търнър е назначен като продуктов мениджър на групата за бизнес Norton. И до днес антивирусните продукти на Symantec се разпространяват под името Norton

Продукти на Symantec Corporation


Norton AntiVirus
Norton 360
Norton Internet Security
Symantec Endpoint Protection
Enterprise Vault
Veritas Cluster Server
Altiris Client Management Suite
Veritas Storage Foundation
Brightmail Gateway
Symantec Data Loss Prevention
Symantec Ghost
NetBackup
BackupExec
Symantec Control Compliance Suite
Symantec Critical System Protection
Public key certificates


Кавто е мнението ви за Symantec Corporation?


Основна информация

Основана: Sunnyvale, California, U.S. (March 1, 1982)
Седалище: Маунтин Вю, Калифорния
Служители: 18'600 (2011)
Уеб сайт: www.symantec.com

Добави новина за Symantec Corporation


noTrial.bg е портал за IT новини и каталог с безплатен софтуер.
Възпроизвеждането на информация от страницата се разрешава
единствено след изрично съгласие от екипа на NoTrial.bg
Контакти | Условия за ползване | За нас | Блог