Начало > Компании > Twitter

Twitter

Twitter logo

 Twitter е онлайн социална мрежа и микроблогинг система, която дава възможност на потребителите си да изпращат и да четат съобщения, базирани на постове от до 140 символа, известни като "туитове" (tweets). Сайта е създаден през март 2006 от Джак Дорси и е пуснат в мрежата през юли, същата година.

Услугата бързо набира световна популярност, с над 300 милина потребители през 2011, генерирайки над 300 милиона туитове и управлявайки над 1.6 билиона търсения всеки ден. Често сайта е описван като "SMS-ът в интернет".

Произходът на туитър идва от "всекидневното споделяне на идей в мрежата", управлявано от борда на подкастинг компанията Odeo. Дорси представя идеята за индивидуална, използваща SMS услугата система за комуникация в малка група. Кодовото име на оригиналния проект било twttr, идея която Уилямс описва на Ноа Глас, вдъхновена от Flickr и 5 символната дължина на Американските SMS кратки кодове.

Върхова точка в популярността на Twitter била през 2007, по време на фестивала South by Southwest (SXSW). По време на събитието потреблението на Twitter се увеличило от 20,000 туита на ден до 60,000. Хитрият подход, изполван от собствениците на Twitter бил поставяне на 60 инчови плазмени монитори в конферентите зали на събитието, които през цялото време показвали Twitter съобщения.


Новини за Twitter


 • Twitter достигна 50 милиона туита на ден

  Според проучване на Royal Pingdom, Twitter е достигнал един милиард туита месечно през последния декември, а са измерени 1.

 • Фишинг атака се разразява в Twitter

  Фишинг атака се разпространява главоломно чрез директните съобщения в Twitter. Получаването на подобно директно съобщение само по себе си не е проблем (стига да не кликате на линка в него), но ако откриете, че вие ги изпращате, то веднага сменете паролата си в социалната мрежа Twitter! Ето и списък с лични съобщения, които задължително отбягвайте: .

 • Google навлезе в социалната мрежа с Buzz

  Buzz използва контактите на Gmail, за да изгради социална мрежа, която си взаимодейства с YouTube, Flickr, Picasa, Blogger и Twitter за споделяне на клипчета.

 • Потребители на торент тракер уязвими за атаки от Twitter

  Twitter пусна повторно въвеждане на парола, за да направи подбор на потребителите след два подозрителни случая с акаунти през последните пет дни.

 • Twitter дефейснат с DNS атака

  Twitter не са най-добрия пример когато става дума за стабилност и сигурност, и както изглежда не се старят това да не бъде така.

 • Botnet започва масирана спам кампания срещу социалните мрежи

  Специалистите вярват, че операцията използва предварително създадени за целта спам акаунти в социалната мрежа Twitter.

 • Orange и Twitter стават партньори

  Потребителите на социалната мрежа Twitter вече ще могат да изпращат съобщения и изображения директно от мобилни телефони на Orange, ускорявайки процеса и подобрявайки продуктивността му.

 • Хакнаха Twitter акаунта на Бритни Спиърс

  Бритни Спиърс изглежда се е превърнала в жертва на подли хакери, които са хакнали нейната страница в социалната мрежа Twitter.

 • Twitter отлага пускането на опцията за автоматичен retweet

  Twitter бе принуден да отложи за неограничен период от време услугата retweet, след като се появиха технически усложнения само няколко дни след като пуснаха пробна версия на услугата, която беше достъпна само за ограничен брой потребители.

 • Twitter пуска пробно нова retweet функция

  От популярната микроблогинг платформа Twitter съобщиха, че пускат пробно нова автоматизирана "retweet" опция, която на първо време ще е достъпна само за ограничен брой потребителски акаунти, а след това, ако се окаже удачна, ще бъде пусната официално.


Кавто е мнението ви за Twitter?


Основна информация

Основана: 15 юли 2006
Седалище: San Francisco, California
Служители: 600 (2011)
Уеб сайт: twitter.com
Блог: blog.twitter.com

Добави новина за Twitter


noTrial.bg е портал за IT новини и каталог с безплатен софтуер.
Възпроизвеждането на информация от страницата се разрешава
единствено след изрично съгласие от екипа на NoTrial.bg
Контакти | Условия за ползване | За нас | Блог