Начало > Компании > Amazon

Amazon

Amazon logo

 Amazon.com Inc е американска международна компания за комерсиална електроника с централен офис в Сиатъл, Вашингтон, САЩ. Тя е най-големият онлайн търговец в световен мащаб. Компанията също произвежда и потребителска електроника като Amazon Kindle – четец на книги в електронен вариант, като също така е  и основен доставчик на cloud услуги.

Amazon притежава отделни сайтове за продажба в следните държави: Съединените Щати, Канада, Обединеното кралство, Франция, Германия, Италия, Испания, Япония и Китай. Предлага и международни доставки в определени дестинации като Полша, Нидерландия и Швеция.

Джеф Безъс създава компанията през юли 1994 година, а сайтът amazon.com е пуснат в интернет пространството през 1995. Компанията е преименувана от първоначалното Cadabra на реката Amazon, една от най-големите реки в света, която на свой ред е била именувана на амазонките, легендарна нация от жени войни в гръцката митология. 

Продукти на Amazon


Amazon.com стартира като онлайн книжарница, но скоро променя облика си и започва да продава DVD, CD, MP3 файлове, софтуер, видео игри, електроника, храна, играчки, мебели и бижута.


Новини за AmazonКавто е мнението ви за Amazon?


Основна информация

Основана: 1994г
Седалище: Сиатъл, Вашингтон
Служители: 117'300 (към януари 2014)
Уеб сайт: amazon.com
Twitter: amazon

Добави новина за Amazon


noTrial.bg е портал за IT новини и каталог с безплатен софтуер.
Възпроизвеждането на информация от страницата се разрешава
единствено след изрично съгласие от екипа на NoTrial.bg
Контакти | Условия за ползване | За нас | Блог