Начало > Компании > PayPal

PayPal

PayPal logo

 PayPal е част от фирмата eBay Inc., която дава възможност за трансфер на пари чрез Интернет. PayPal представлява електронна алтернатива на традиционните разплащания с чекове  и банкови преводи. Потребители са частни лица, търговци, големи фирми и корпорации (за последните се отчитат такси при паричен трансфер, за останалите услугите са безплатни).

 Чрез PayPal всеки човек, който притежава валиден е-мейл, може да превежда пари на друг човек с е-мейл. Инициаторът на превода трябва първо да си отвори сметка в PayPal и да я обезпечи със средства. Сметката в PayPal може да бъде обезпечена чрез кредитна, дебитна карта или чрез сметка в банка. За да получи парите, получателят може да изиска чек от PayPal, да си отвори сметка в PayPal или да посочи банкова сметка за превод на сумата. В този смисъл PayPal представлява посредник, който улеснява електронната търговия по света, без да разкрива финансова информация при сделките.

 Към края на 2006 PayPal има повече от 123 милиона потребители, които могат да изпращат и получават пари в различни точки от света в 17 вида валута.

 От 10 май 2007 г. Paypal позволява изпращане на пари от България, а от 1 октомври 2007 г. българските потребители могат и да получават средства.

PayPal е по-бърз и по-сигурен начин за изпращане и получаване на пари онлайн, чрез мобилни устройства или в магазина. Услугата позволява на хората да изпращат пари без споделяне на финансова информация, гъвкаво с възможност да се плаща въз основа на техните салда по сметки, банкови сметки, кредитни карти или промоционално финансиране. С над 137 милиона активни акаунти на 193 пазара и 26 валути по света, PayPal позволява глобална търговия, осъществявайки почти 8 милиона плащания всеки ден. PayPal е компания на eBay (NASDAQ:EBAY). Централният офис на PayPal е в Сан Хосе, Калифорния, а международните централи са позиционирани в Сингапур.


Новини за PayPal


 • Вече плащаме без банкова карта с PayPal в България

  Тъй като PayPal функционира на 193 пазара, услугата за захранване на практика позволява неограничен достъп до целия свят без банкова карта.

 • eBay се съгласи да купи Braintree

  Момент, eBay вече не притежава ли компания, която предоставя тези услуги, че дори и повече? Да, точно така и придобиването на апетитната компания всъщност елиминира един от основните конкуренти на PayPal от „бойното поле“.

 • PayPal иска да купи Braintree

  Нарастналият успех на Braintree, компанията, която се превърна в услуга за обработка на плащания на повечето Интернет стартъпи, привлече вниманието на PayPal.

 • Hyperloop - свръхбърза система за предвижване

  Може би за някой, този проект изглежда доста налудничева идея, но не трябва да се съмнявате в предприемаческите качества на Муск, тък като той е съосновател на PayPal, Tesla Motors и ракетостроителната компания SpaceX.

 • Facebook тества платежна система, която може да се конкурира с PayPal

  Колкото и да е успешна новата програма, нейният успех със сигурност може да се състезава с друг гигант в дигиталните плащания, PayPal.

 • Слух: Paypal пускат алетернатива на Bitcoin

  "Време е да планираме бъдещето и вижданията си за някои неща на Земята, да ги пренесем в Космоса", заяви президентът на PayPal Дейвид Маркъс, цитиран от БТА.

 • PayPal пускат услугата Galactic

  Новата услуга ще носи името PayPal Galactic, а за разработката й помагат специалистите от института SETI (Search for Extraterrestrial Intelligence).

 • PayPal пуска безплатно обработване на мобилни плащания

  PayPal оповести, че предлага мобилно обработване на плащания с карти посредством своята програма Cash for Registers, активна до края на година.

 • LG Smart TV - първият телевизор с интегриран PayPal

  Докато гледате някоя интересна и изгодна оферта, няма да Ви се налага да се местите от дивана на компютъра, а ще можете директно да влезете в PayPal акаунта си, чрез дистанционното на телевизора или чрез Magic Remote панела.

 • По-строга политика за плащанията към Facebook

  Има малки промени в начина, по който Facebook плаща на новоприсъединили се програмисти, ако си изберат PayPal като начин на плащане.


Кавто е мнението ви за PayPal?


Основна информация

Уеб сайт: paypal.com

Добави новина за PayPal


noTrial.bg е портал за IT новини и каталог с безплатен софтуер.
Възпроизвеждането на информация от страницата се разрешава
единствено след изрично съгласие от екипа на NoTrial.bg
Контакти | Условия за ползване | За нас | Блог