Как да» Последни ръководства

Как да премахнем "Get Windows 10" иконката

От Microsoft са намерили нов начин да пропагандират новия си, все още недовършен и недоразработен Windows, като са изкарали иконка в system tray, която не може да бъде махната лесно.

Картини от емотикони за Skype

Лесни за употреба картини от емотиконки - само копирайте и пестнете на своите приятели. Забавлявайте се на корем!

Инсталиране на DirectAdmin

DirectAdmin е подходящ софтуер за менажиране на голямо количество сайтове. Автоматизиране на бекъпите им и много други функционалности, които правят DirectAdmin сериозен конкурент на cPanel.

Как да направим mysql dump на база данни в отделни файлове за всяка таблица

Лесен метод за създване на отделни файлове за всяка една mysql таблица с използване на mysqldump

Как да инсталираме Adobe Acrobat Reader

Acrobat Reader позволява лесно четене на PDF файлове. В тази статия ще ви покажем как бързо и лесно да го инсталирате на своя компютър

Как да се предпазим от бъга Heartbleed?

Heartbleed може да бъде една от най-големите заплахи за сигурността, които интернет никога не е виждал. Ако сте влизали в някой от засегнатите сайтове през последните две години, личната ви информация може да е компрометирана.

Как да предпазим компютъра си от вируси?

Има много видове вируси,червеи и троянски коне, който могат да заразят и да навредят на вашия компютър. Това е един от най-големите проблеми, пред които са изправени почти всички потребители по целия свят.

Как да оптимизирате работата на YouTube?

YouTube безсперно е най-популярната платформа за видео споделяне, но доста често скоростта на самият сайт е доста бавна, особено ако използвате мобилен интернет или сте някъде на път.

Как да спасим намокрен смартфон?

Намокреният смартфон, таблет или лаптоп е нещо много неприятно, тъй като тези джаджи не са сред най-евтините, а едно евентуално намокряне би ви коствало неговата загуба. В интернет ще откриете много съвети какво да правите, но ние ще ви дадем точните.

Как да заредим батерията на смартфона си по-бързо

Случва ли ви се често да излизате навън и да държите до последната секунда вашия iPad, iPhone или Android базирано устройство свързано към контакта? Иска ви се да оптимизирате този процес?

Как да се грижим за батерията на смартфона ни

Всеки смартфон е едно малко чудо, компютър, събиращт се в джоба, които може да изпълни почти всеки каприз. Но нита една от неговите съпер сили няма значение, ако батерията се изтощи.

Как да възстановите паролата на Windows, включително 8.1, чрез Linux

Ако ползвате операционна система Windows и сте забравили паролата си, Linux е тук за да спаси положенито с един много удобен инструмент- ntpasswd.

Инсталиране на Flash Player

Adobe Flash Player е приставка налична за почти всяка операционна система. Тя е необходима за работа с Flash медиини файлове, като online flash video плеаъри, flash игри и тн.

Инсталиране на K-Lite Codec Pack под Windows 7

Как да инсталираме най-добрия пакет от кодеци K-Lite Codec Pack под Windows 7 (на английки език) за можем да гледаме филми и слушаме музика без проблем

За колко време се зарежда батерията на Samsung Galaxy S4

Времето за заряд на батерията е една от най-важните характеристики за всеки смартфон, тъй като последните рядко издържат повече от един ден. Ето колко време е необходимо на Samsung Galaxy S4

Как да инсталираме Windows 7 - за начинаещи

Стъпка по стъпка инсталация на Micrrosoft Windows 7 - от буутването, през настройването на дяловете до първоначалните настройки след инсталиране.

Как се блокира във Facebook

Рядко, но се случва да ни се наложи да блокираме потребител във Facebook, който ни залива с нежеланото съдържание. Било то снимки, линкове или неприлични предложения. Ето как да го блокираме във Фейсбук.

Как се mount-ва партитишън под Linux

Често се налага да правим разни неща под конзола, тъй като графичния интерфейс на Linux базираните операционни системи като Ubuntu, Debian, Centos, Redhat, Suse и така нататък не разполагат с всички възможности на конзолата.

Как се деинсталира / премахва Skype

Skype е популярна програма за интернет разговори чрез видео, глас и съобщения. Понякога се налага да я деинсталираме - например когато искаме да си сложим по-стара версия. Ето как става това.

Какво е IP адрес - Internet protocol address

Накратко Интернет адресите са ЕГН-то на компютрите в Интернет, те служат за идентифицирането им пред другите компютри и Интернет доставичиците.

Как да разбера IP адреса си

Някой интернет доставчици предоставят за ползване динамични IP адреси и искате да знаете какъв е моментния ви или пък сте със статичен IP адрес, но не го знаете. Ето как можете да разберете какъв е вашия публичен IP адрес

  Потребителско име:
 
  Парола:
РегистрацияnoTrial.bg е портал за IT новини и каталог с безплатен софтуер.
Възпроизвеждането на информация от страницата се разрешава
единствено след изрично съгласие от екипа на NoTrial.bg
Контакти | Условия за ползване | За нас | Блог