Как да заредим батерията на смартфона си по-бързо

Проблема с бавното зареждане на батериите на мобилните ни устройства е доста разпространен, но това не го прави по-малко дразнещ. Днешните батерии просто не се зареждат толкова бързо колкото ни се иска и технологичното развитие в тази посока не показва знаци за подобряване на ситиацията, но можем сами да подобрим този процес в известна степен.

В случай, че се окажете в ситуация, при която нямате много време, а е наложително да качите няколко процента, то има няколко неща които можете да направите за да нахраните батерията, дори и за съвсем краткото време, с което разполагате. Тези малки трикове няма да заредят напълно батерията, но ще ви дадът допълнително време за работа на вашия ядащ ток звяр.

Всеки смартфон, таблет и повечето мобилни устройства разполагат с различни сензори и радио излъчватели и приематели - GPS, Wi-FI, 3G, LTE, NFC и всякакви други акроними, които често не помним, но са част от възможностите на тези малки супер компютри. Доста неща, струпани в устройтво, побиращо се в ръката ни, но всяко от тях жадни за енергия.

Не е никак очудващо, че спирането на тези услуги, които по време на зареждането едвали ни трябват, драматично може да ускори зареждането на батерията. Същото важи и за времето, когато мобилното устройство не е включено в контакта - спирането на тези услуги може да удължи многократно времето на работа. На теория изключването на излишните функции по време на зареждане може да зареди батеритята ви с до 50% по-бързо (в зависимост и от зарядното, което използвате). Най-бързо зареждане може да се постигне при пълно изключване на устройството.

Добър трик за изключване на всички мрежови свързаности и по-бързото зареждане на батерията е да активиране режима на полет (Airplane Mode).

Статията е публикувана на


Кога е рожденият ден на Google

Послушва ли ни Google? Може ли Google да ви подслушва през Chrome?

Sony ликвидира всички свои магазини в Канада!

Linux Mint и CompuLab представиха мини компютър с 4 гигабайта оперативна памет!

Британците губят почти 5,4 милиарда лири, заради лоши мобилни тарифи!

Почти 20 хиляди сайта са свалени във Франция след случилото се с Charlie Hebdo.

Toyota ще учи деца да шофират с Oculus Rift!

BlackBerry се готви да представи нов телефон с плъзгаща клавиатура!

[ВИДЕО] Вижте колкото е най-голямата галактика в познатата ни вселена

Създават атомен реактор, който ще работи с разтопена сол!noTrial.bg е портал за IT новини и каталог с безплатен софтуер.
Възпроизвеждането на информация от страницата се разрешава
единствено след изрично съгласие от екипа на NoTrial.bg
Контакти | Условия за ползване | За нас | Блог