Как да оптимизирате работата на YouTube?

Бавният интернет не винаги е оправдание, тъй като навярно ви се е случвало да имате добра скорост, но пак да отваряте бавно клипчетата в YouTube. Ако това е така и искате оптимизирате работата на видеоплатформата, то е добре да следвате следващите стъпки.

Изтеглите YouTube Options

Можете да направите това от Chrome Web Store или направо да цъкнете този ЛИНК. Ако сте готови с инсталирането, изберете опцията „Show all Options” в долния края на менюто, където на дъното в раздела „Playback” ще видите „Disable Dash”. По този начин деактивирате функцията "Dash" и подобрявате скоростта на видеоклиповете.

Ако използвате браузъра Mozilla пък е необходимо да изтеглите допълнителна приставка от ТУК и да отворите сайта на YouTube. След това изберете настройки, намерете функцията External Players и от там махате отметката за DASH Playback.

HTML Player

Ако не искате да инсталирате допълнителни приставки, можете да отворите този ЛИНК и да изберете от синия бутон (големия) "зявяване на плеъра с HTML 5". Тази опция е възможна за 5-е най-популярни браузъра, така че можете да я ползвате и това ще ви отнеме само няколко клика с мишката.

Разделителната способност

Сигурно сте забелязали тенденцията да се качват клипове с HD качество или Full HD. От една страна това е много добре, когато искаме перфектно качество, но това пък се отразява на скоростта на зареждане на клиповете. От опцията за настройки (зъбното колело) можете да изберете различна резолюция, която ще е най-подходяща за вашето мобилно или десктоп устройство.

Това е, гледайте и се забавлявайте!

Статията е публикувана на


Кога е рожденият ден на Google

Послушва ли ни Google? Може ли Google да ви подслушва през Chrome?

Sony ликвидира всички свои магазини в Канада!

Linux Mint и CompuLab представиха мини компютър с 4 гигабайта оперативна памет!

Британците губят почти 5,4 милиарда лири, заради лоши мобилни тарифи!

Почти 20 хиляди сайта са свалени във Франция след случилото се с Charlie Hebdo.

Toyota ще учи деца да шофират с Oculus Rift!

BlackBerry се готви да представи нов телефон с плъзгаща клавиатура!

[ВИДЕО] Вижте колкото е най-голямата галактика в познатата ни вселена

Създават атомен реактор, който ще работи с разтопена сол!noTrial.bg е портал за IT новини и каталог с безплатен софтуер.
Възпроизвеждането на информация от страницата се разрешава
единствено след изрично съгласие от екипа на NoTrial.bg
Контакти | Условия за ползване | За нас | Блог