Как да възстановите паролата на Windows, включително 8.1, чрез Linux

ntpasswd може да бъде описан като "Offline NT Password редактор на регистри" и това е инструмент, който може да се използва за нулиране на паролата на всеки потребител, който има акаунт на Windows.

Хубавата страна на този инструмент е, че работи на всяка система от NT3.5 и по-нови, дори и на най-новите Windows 8.1. Нейният разработчик твърди, че също ще работи на 64-битови операционни системи, както и server-версиите (например 2003, 2008, 2012).

Ето как работи, според производителя й : "Windows съхранява своята потребителска информация, включително криптирани версии на пароли във файл, наречен "sam", обикновено се намират в \Windows\system32\config. Този файл е част от системния регистър, в двоичен формат, който по-рано не е бил документиран и не е лесно достъпен. Но благодарение на немец, на име Б.Д. , вече има създадена програма, която може да разчита тези регистри. "

В по-голямата си част, програмата е напълно автоматизирана, но първо трябва добре да прочетете ръководството за потребители, тъй като може да съсипе вашата система.

Инструментът ntpassw е предоставен под формата на изображение, което може да се запише на CD или USB носител. Ако това не работи, разработчик е осигурил и други средства за използването на инструмента, от друг bootdisk, като Ubuntu.

Помнете, че този инструмент може да съсипе вашата операционна система, така че го използвайте внимателно!Сваляне на ntpasswd

Статията е публикувана на


Кога е рожденият ден на Google

Послушва ли ни Google? Може ли Google да ви подслушва през Chrome?

Sony ликвидира всички свои магазини в Канада!

Linux Mint и CompuLab представиха мини компютър с 4 гигабайта оперативна памет!

Британците губят почти 5,4 милиарда лири, заради лоши мобилни тарифи!

Почти 20 хиляди сайта са свалени във Франция след случилото се с Charlie Hebdo.

Toyota ще учи деца да шофират с Oculus Rift!

BlackBerry се готви да представи нов телефон с плъзгаща клавиатура!

[ВИДЕО] Вижте колкото е най-голямата галактика в познатата ни вселена

Създават атомен реактор, който ще работи с разтопена сол!noTrial.bg е портал за IT новини и каталог с безплатен софтуер.
Възпроизвеждането на информация от страницата се разрешава
единствено след изрично съгласие от екипа на NoTrial.bg
Контакти | Условия за ползване | За нас | Блог