LibreOffice logo

LibreOffice

Sun, 25 Nov 2012 22:17:26 +0000

LibreOffice е офис пакет, който е безплатен и с отворен код, който позволява по-голяма продуктивност и свобода на действие под Windows. В пакета се включват шест приложения, всяко от които ви помага при създаване на различни типове документи и обработка на информацията в зависимост от вашите нужди: Writer, Calc, Impress, Draw, Math и Base. Поддръжката и коректната документация са безплатни, благодарение на голямата общност от напреднали потребители, сътрудници и разработчици, които помагат на доброволни начала. Вие също можете да се включите в нея!

LibreOffice е офис софтуер, който осигурява документи с професионално качество, лесен е за употреба и най-важното - вие можете да го свалите и използвате напълно безплатно. Благодарение на голямата база доволни потребители в световен мащаб, LibreOffice е достъпен на повече от 30 езика и за повечето популярни операционни системи.

Предимства на LibreOffice:

  • Няма езикови бариери - наличен е за огромен брой езици, като непрекъснато се добавят и нови.
  • Използва публичен LGPL лиценз - можете да го използвате, персонализирате, допълвате и копирате с безплатен съпорт за потребители и разработчици от активната общност от потребители, както и от големия и опитен екип от разработчици на програмата.
  • Безплатен софтуер, движен от потребителска общност - отворен е за нови идеи и добавяне на нови възможности за потребителите, използва се и се тества ежедневно от огромен брой потребители и изключително бързо можете да получите обратна връзка за това, което сте направили като разработчик.
  • Осигурява ви високо качество - LibreOffice е продукт, разработван вече над 20 години. Тази дълга история означава стабилен и функционален продукт. Хиляди потребители в световен мащаб често са част от бета тестването на нови версии на LibreOffice. Тъй като е open source софтуер, LibreOffice регулярно се тества и от експерти по сигурността, осигурявайки ви защита и спокойствие.
  • LibreOffice е user-friendly - инсталирайки софтуера, вие получавате лесен за употреба и изключително мощен потребителски интерфейс, който е лесен за персонализиране. Потребителите, които са свикнали да работят с Microsoft Office, ще открият, че преминаването към LibreOffice е лесно и безболезнено, благодарение на подобната визия и функции.
  • Съвместим с повечето конкурентни файлови формати - можете лесно да импортнете Microsoft Office файлове, като такива от Microsoft Word, Excel and PowerPoint, а също и някои други, като същевременно лесно можете да запазите документите, които създавате отново в такъв формат, когато има нужда да го направите.
  • LibreOffice се поддържа от голяма световна общност - доборовлци помагат на новодошлите, а напреднали потребители и разработчици работят заедно с вас за намиране на решение за още по-комплексно използване на софтуера.

Какво ви дава LibreOffice?
Writer е приложение, с което можете да обработвате текстови документи в LibreOffice - идеалнара безплатна версия на Word на Microsoft. Можете да го използвате за всичко - от писането на бързо писмо до създаването на цяла книга с индекс, съдържание на началната страница, включени илюстрации, библиография и диаграми. Подсказките за думите, автоматичните корекции на текста и автоматичното форматиране ще ви помогне да улесните значително сложните операции, но ако нямате нужда от това, без усилие можете да изключите тези опции. С Writer лесно ще се справите със задачата по подготовка на новинарски статии и боршури, в които информацията е подредена в много колони. Единственото ви ограничение е вашето въображение.
Calc внася ред в числата и ви помага с трудните решения, когато преценявате алтернативите. Анализирайте информацията в Calc и използвайте резултатите в презентацията си. Инструментите за създаване на чартове и анализи ви помага за постигане на по-голяма прозрачност на вашите заключения. Напълно интегрирана система за помощ прави работата ви по-лесна с пълния комплекс от формули. Добавете информация от външни бази данни като SQL или Oracle, след което можете да ги сортирате и филтрирате, за да създадете статистически анализи. Използвайте възможностите за графично представяне на големи числа в 2D и 3D графики от 13 категории, включително line, area, bar, pie, X-Y и net-диаграми с дузина налични вариации - със сигурност ще намерите точно тази, която съответства на проекта ви.
Impress е най-бързия и лесен начин да създадете ефективна мултимедийна презентация. Поддържа анимации и сензационни специални ефекти, който ще ви помогнат за грабнете вниманието на аудиторията. Създавайте презентации, които изглеждат по-професионално отколкото стандартните, които сте свикнали да виждате на работа. Впечатлете колегите и шефовете си като създадете нещо малко по-различно от обичайното.
Draw ви позволява да създавате диаграми и скици. Една картина може да каже повече от хуляди думи, затова защо не опитате нещо просто с кутия и line-диаграми? Можете също лесно да създадете динамична 3D илюстрация и специални ефекти. Резултатът е точно толкова простичко или въздействащо представена нагледно информация, колкото ви е необходимо да бъде.
Base е front-end база данни, предоставена от LibreOffice. В Base можете да интегрирате съществуваща структура от бази данни с други компоненти на LibreOffice или да създадете интефейс за изпозлване и администриране на информацията от външно приложение. Можете да използвате импортирани и свързани таблици и заявки от ySQL, PostgreSQL, Microsoft Access и много други сорсове на данни, а също така и да създадете ваша база, да изградите мощни фронт-ендове с усъвършенствани форми, репорти и изглед. Поддръжаката е built-in или изключително адаптирана за наистина голямо разнообразие от database продукти, особено стандартно използваните HSQL, MySQL, Adabas D, Microsoft Access и PostgreSQL.
Math е прост редактор на формули, който ви позволява да изчислявате и показвате резултатите от своите математически, химически, електрически или научни изследвания бързо в стандартни бележки. Дори по-сложните изчисления могат да станат разбираеми, когато са представени по подходящ начин. E=mc2.

LibreOffice идва допълнително и с конфигуриран едитор на PDF файлове, което означава, че можете да правите документи, които със сигурност няма да имат проблеми с отварянето и разчитането от другите потребителите на която и да е операционна система или устройсво.

Свалете LibreOffice сега и го опитайте още днес!
Екрани
Началният екран на безплатния пакет за обработка на документиWriter - безплатният заместител на WordCalc - инструмент, който по отношение на анализите и изчисленията замества успешно (и безплатно) ExcelImpress - безплатна програма за лесни презентации, по-добри от Power PointДопълнителна информация за LibreOffice v4.4.0
Лиценз:Freeware
Сваляния:4683
Developer:-
OS:Windows
Размер:218,692k
Последна версия: LibreOffice v4.4.0 Download
Категория:C:\Office\Document editors
Оценка на noTrial: 5.0
Потребителска оценка: 3.3 от 3 гласа


Каква е вашата оценка за LibreOffice?

Оценка:


Вашето име (мин. 3 букви):


Вашето мнение за LibreOffice (мин 10 думи - незадължително поле):


Изпращането на реклам, псувни или лични атаки е забранено. Новини за LibreOffice 


LibreOffice с облачна версия през април

Кога е рожденият ден на Google

Послушва ли ни Google? Може ли Google да ви подслушва през Chrome?

Sony ликвидира всички свои магазини в Канада!

Linux Mint и CompuLab представиха мини компютър с 4 гигабайта оперативна памет!

Британците губят почти 5,4 милиарда лири, заради лоши мобилни тарифи!

Почти 20 хиляди сайта са свалени във Франция след случилото се с Charlie Hebdo.
noTrial.bg е портал за IT новини и каталог с безплатен софтуер.
Възпроизвеждането на информация от страницата се разрешава
единствено след изрично съгласие от екипа на NoTrial.bg
Контакти | Условия за ползване | За нас | Блог