Начало > Компании > Intel

Intel

Intel logo

Intel Corporation е мултинационална корпорация, известна най-вече с производството на микропроцесори и специализирани интегрални схеми.

Intel е производител на мрежови карти, чипсети за системни платки, компютърни компоненти и други устройства. Компаноята разработва изследователски проекти във всички области на полупроводниковата промишленост

Intel създава първият комерсиален микропроцесорен чип през 1971г, но едва с навлизането на персоналните компютри компанията развива своя бизнес.

През 80те години Intel е сред основните създатели на SRAM и DRAM чиповете за паметите, и през 90те години компанията ужесточено инвестира в устройството на микропроцесори, което от своя страна благоприятства за бързото развитие на PC индустрията

Продукти на Intel


Микропроцесори, мрежови карти, чипсети, флаш-памети


Новини за Intel


 • Глобяват Intel с 25 милиона долара в Южна Корея

  Според информация на PC World в хода на разследването е било установено, че Intel е предлагала намаления на производителите на персонални компютри, като в замяна е трябвало да обещаят, че няма да използват процесори на AMD.

 • Asus Eee PC 901

  9 инчовата машина, която може да работи на Windows Xp или Linux, ще бъде пусната или с 20GB (Linux) или с 12GB(Windows) solid-state диск (SSD) и с новия Intel Atom процесор.

 • Изтече информация за новите Centrino 2 процесори на Intel

   Както вероятно знаете, до средата на годината Intel трябва да обяви следващото си поколение мобилна платформа Centrino 2 (Montevina), а доскоро за процесорите в нея се знаеше само, че ще има няколко модела от 45-нанометровата фамилия Penryn, работещи на честоти от 2,26GHz до 3,06GHz.

 • Intel: след две години видеокартите ще станат ненужни

  Е, такава е гледната точка на Intel.

 • Pentium стана на 15 години

  Името и досега си остава един от най-популярните брендове на Intel и съвсем не е случаен фактът, че преди известно време компанията реши да възроди Pentium вече в двуядрено изпълнение.

 • Intel ще пусне първите четириядрени процесори за лаптопи

  Intel излезе с информация, че ще пусне първите четири ядрени процесори на ноутбуци, процесорите Core 2 Extreme QX9300, през третата четвърт на тази година на цена 1038$ за хиляда бройки.

 • Лаптопи за $300 от Intel - наесен

  Официалният анонс на Intel Shelton ще се състои през третото тримесечие на 2008 г. Заедно с него ще работи интегрираният чипсет Intel 945GSE с вградена DX9 графика и еднокристален контролер на DDR2 паметта.

 • Apple пуска най-бързия Mac в историята

   Новата машина комбинира използването на двата нови процесора Intel Quad-Core Xeon от 45 нанометра, оперирайки на скорост, достигаща 3.

 • Излизат 16 модела Penryn процесори

   Спазвайки обещанието си от миналата година, в понеделник Intel показа 16 нови продукта, включително първите 45nm процесори за преносими компютри.

 • Двуядреният Celeron се очаква в началото на 2008 г

   Първите решения от семейството Intel Celeron Dual-Core ще бъдат от серията E1200. Решенията са базирани на 65-нанометрова технология и ще бъдат съвместими с всеки чипсет, който работи с произведени по същия процес продукти на Intel.


Кавто е мнението ви за Intel?


Основна информация

Основана: 18 юли 1968
Седалище: Санта Клара щата Калифорния, САЩ
Служители: 94,100 (към 2006)
Уеб сайт: intel.com

Добави новина за Intel


noTrial.bg е портал за IT новини и каталог с безплатен софтуер.
Възпроизвеждането на информация от страницата се разрешава
единствено след изрично съгласие от екипа на NoTrial.bg
Контакти | Условия за ползване | За нас | Блог