Начало > Компании > GoDaddy

GoDaddy

GoDaddy logo

Go Daddy е Интернет домейн регистър и уеб хостинг компания, която също така предлага решения (софтуер и услуги) за електронен бизнес. През 2010 година достига 45 милиона регистрирани домейна. Godaddy към момента е най-големият ICANN акредитиран регистратор в света и е четири пъти по-голяма от компанията намираща се на второ място.

През 2006 година компанията стартира IPO, но по-късно го отказа заради "несигурността на пазара". По същият начин Go Daddy се пусна на търг през септември 2010г и няколко седмици по-късно го отмени, въпреки че бе предложена много по-висока цена от исканата (до два милиарда долара, вместо милион и половина). През следващата година (2011) от "The Wall Street Journal" съобщиха, че фирмите с частен капитал KKR и Silver Lake Partners, заедно с трети инвеститор са близко до постигане на сделка за закупуване на компанията за 2-2.5 милиарда долара. На 01.07.2011 от Go Daddy потвърдиха, че "KKR", " Silver Lake Partners" и "Technology Crossover Ventures" затворили сделката. Въпреки, че покупната цена не бе обявена официално слухове показват, че тя е 2.25 милиарда долара.

 През март 2010г Go Daddy спряха да регистрират .cn (Китай) домейни заради твърде високите изисквания за необходима персонална информация, която се изисква за регистрирането на домейна. Някои смятат, че това е публична кампания свързана със забраната на Google в Китай.

Продукти на GoDaddy


Домейни


Новини за GoDaddy


 • GoDaddy партнира с Microsoft за Office 365

  GoDaddy и Microsoft today днес съобщиха своето дългосрочно партньорство свързано със съвместното предлагане на Office 365.

 • GoDaddy в конкуренция с Google и Amazon

  GoDaddy е лидер на пазара за регистрация и хостинг на домейни, но сега се цели по-високо, търсейки начини за нови източници на приходи чрез обслужване на малки и средни комании в бизнес сектор, конкурирайки се с други големи играчи на онлайн пазара Google и Amazon.

 • Amazon срещу Godaddy или Slowdaddy

  А какви са отзивите за Godaddy? Опитахме се да преведем за вас едно интересно интервю. Джеймс: Здравей Тес, ще ни споделиш своят опит с Godaddy? Тес: Здравей Джеймс, да, аз ъпгрейднах моя акаунт до най-добрата опция за споделен хостинг, която се предлага от Godaddy и се занимавах с трансферирането на още 2 сайта при тях, нормални wordpress сайта.

 • Godaddy със сериозен проблем: милиони сайтове са недостъпни

  Според много клиенти, собственици на сайтове, хоствани от големия уеб хост и домейн регистратор GoDaddy сайтовете им не работят.

 • GoDaddy продава 40 хиляди изтекли домейна всеки месец

  Името GoDaddy звучи познато на всеки, който се занимава с онлайн бизнес, а и не само, тъй като компанията инвестира много в ТВ и офлайн реклами.

 • Домейн регистратора Godaddy загуби над сто хиляди домейна заради SOPA

  Настроенията след бойкота срещу Godaddy, заради подкрепата им на SOPA, се нормализираха и стана ясно какъв е общия обем домейни, които бяха прехвърлени извън пределите на компанията в резултат от негативното отношение към компанията.

 • Петдесет милиона домейнa са регистрирани чрез GoDaddy

  Тази гигантска цифра прави GoDaddy номер 1 сайт за домейни по света. Изглежда, че GoDaddy подкрепя SOPA /Stop Online Piracy Act /.

 • GoDaddy загуби над двадесет хиляди домейна

  Вчера компанията се "отказа" от думите си и спря да поддържа SOPA и излезе с изявлението "GoDAddy ще продължи да поддържа SOPA активно едва огато Интернет обществото го направи също".

 • Продажбата за GoDaddy ще достигне 1 милиард долара

  GoDaddy е нещо като домашно име в САЩ и наскоро е платила за масивно потребителско въздействие, както и за много скъп рекламен слот повреме на Американския футболен шампионат Super Bowl.

 • GoDaddy планира да спре продажбата на домейни в Китай

  От GoDaddy също така смятат, е правилата ще имат единствено възпиращ ефект върху новите регистрации на домейни.


Кавто е мнението ви за GoDaddy?


Основна информация

Основана: 1997
Седалище: Scottsdale, Arizona, USA
Уеб сайт: godaddy.com

Добави новина за GoDaddy


noTrial.bg е портал за IT новини и каталог с безплатен софтуер.
Възпроизвеждането на информация от страницата се разрешава
единствено след изрично съгласие от екипа на NoTrial.bg
Контакти | Условия за ползване | За нас | Блог