GoDaddy в конкуренция с Google и Amazon

17.11.2012 08:13
GoDaddy са се насочили към услуги за оптимизация на уебсайтове за мобилни платформи.

GoDaddy е лидер на пазара за регистрация и хостинг на домейни, но сега се цели по-високо, търсейки начини за нови източници на приходи чрез обслужване на малки и средни комании в бизнес сектор, конкурирайки се с други големи играчи на онлайн пазара Google и Amazon. Компанията прави завой към мобилноте технологии, със стартирането на нов мобилен компонент в нейния Website Builder. Клиентите на GoDaddy вече могат да оптимизират стария си или да създадат изцяло нов уебсайт, достъпен и удобен за работа от мобилни устройства. Наред с това могат да и електронна търговия през мобилен телефон, като част от този процес.

Нововъведението е част от дългосрочната стратегия на GoDaddy да обърнат по-сериозно внимание на мобилните платформи и възможностите за тях. Според Jason Rosenthal, главен изпълнителен директор на инвеститора Silver Lake Partners, след анализ на сегашното състояние и тенденциите на пазара, GoDaddy са преценили, че мобилните устройства са огромен канал за достигане на потребителите за малките и средните бизнес клиенти. По тази причина по-рано тази година GoDaddy купиха Outright - компания за финансова мениджмънт, ориентрана към облачните технологии, като същевременно не крият, че обмислят още стратегически покупки, с които да разширят услугите, които предлагат.

Rosenthal казва, че трафикът от мобилни устройства към сайтовете се е повишил с повече от 350% през последните две години. За GoDaddy.com, който има около 30 милиона посетители на месец, той казва, че около 11% от общия трафик е от мобилни устройства, като добавя, че по същия начин стоят нещата и с милионите други сайтове, хоствани от GoDaddy.

Големият проблем в случая е, че над 93% от уебсайтовете в момента не са оптимизирани за мобилни устройства и по този начин бизнесът губи, тъй като хората, които ги посещават, нямат всички възможности, които предлагат уебсайтовете, заредени на компютър. Сред широко разпространените проблеми са трърде малките бутони и невъзможната навигация в рамките на малкия екран.

GoDaddy не предлага изграждане на сайтове, подходящи за гледане през мобилни устройства от нулата. В това начинание компанията си партнира с DudaMobile. Това е услуга DudaMobile предоставят и на Google във връзка с инициативата им GoMo за повече оптимизирани за мобилни устройства уебсайтове.

Другото начинание на гиганта е пазаруването чрез мобилна платформа - нещо, което самите GoDaddy са изградили като разширение на услугата си Quick Shopping Cart и вече предлагат на своите потребители. Това е все още относително малък дял от бизнеса на компанията. Въпреки че GoDaddy е милиони уеб сайтове сайтове се хостват там, а още повече са регистрирани тем, все пак само около 56 000 акаунта са направени през Quick Shopping Cart до момента, като приблизителната печалба на компанията от тази услуга е около 1 млрд. долара годишно.

По статията работи: , последно обновена: 17.11.2012 08:18:35
Новини по темата

Amazon продава дигитална музика без защита от копиране

Google стана на 9 години

Google приготвя подводни кабели. Една стъпка напред към Gphone?

Google под прицел - личната ви информация е в опасност!

"Израел е зъл", казва Google

Защо Google "прегръща" Windows Vista толкова силно?

Google неправилно маркира сайтове като опасни

Google полагат кабел под Тихия океан?

Най-доброто от Google


 
Коментари

Все още няма коментари.

 
Вашето мнение:

Заглавие:


информирай ме при нов коментар
Запиши като:

E-mail:
 Задължително поле

Кога е рожденият ден на Google

Послушва ли ни Google? Може ли Google да ви подслушва през Chrome?

Sony ликвидира всички свои магазини в Канада!

Linux Mint и CompuLab представиха мини компютър с 4 гигабайта оперативна памет!

Британците губят почти 5,4 милиарда лири, заради лоши мобилни тарифи!

Почти 20 хиляди сайта са свалени във Франция след случилото се с Charlie Hebdo.

Toyota ще учи деца да шофират с Oculus Rift!

BlackBerry се готви да представи нов телефон с плъзгаща клавиатура!

[ВИДЕО] Вижте колкото е най-голямата галактика в познатата ни вселена

Създават атомен реактор, който ще работи с разтопена сол!
noTrial.info в Google+noTrial.bg е портал за IT новини и каталог с безплатен софтуер.
Възпроизвеждането на информация от страницата се разрешава
единствено след изрично съгласие от екипа на NoTrial.bg
Контакти | Условия за ползване | За нас | Блог