ЕС иска Apple да приеме универсален кабел за зареждане

18.03.2014 07:59
Европейската комисия е безмилостна. Първо нареди на Apple да бъдат по-прозрачни в маркета си за приложения,а сега иска компанията (и други като нея) да се съгласят с предложението за универсалното, стандартно зарядно за своя iPhone.

В съобщение за пресата, публикувано тази седмица, Европейската комисия заяви, че "приветства зелена светлина от Европейския парламент, за да се отвори възможност за въвеждането на общо зарядно устройство за мобилни телефони и други портативни устройства, в актуализацията на правилата за радиооборудване. "

Ако директивата приеме пълни права, Apple и нейните конкуренти в индустрията за смартфони, няма да имат друг избор, освен да се съобразят и да заменят своя Lightning конектор с по-традиционния mini / MicroUSB.

Този ход не само има за цел да предотврати противоречията за клиента, но също така и да се намалят електронните отпадъци. Днес, хората имат най-малко две или три зарядни по домовете си, заради различните стандарти, наложени от продавачите на своите смартфони и таблети.

Например, Android и Windows телефоните редовно използват MicroUSB, но има много нисък клас телефони, които все още използват частни стандарти (като някои евтини телефони Nokia и Samsung). Ако имате iPhone или IPAD в къщата си, се добавя още един кабел + зарядно към тях.

Всъщност, Apple действително дава възможност на iPhon-ите да се зареждат от компютър, освен ако клиентът изрично не дава разрешение от USB порта. Това е мярка за сигурност, която частично оправдава решението на Apple да предложи стандартна свързаност.

Въпреки това,говорителят в Европейския парламент Барбара Уейлър е убедена, че "Тази нова директива свършва в този кошмар и е също добра новина за околната среда, тъй като ще доведе до намаляване на електронните отпадъци.

Apple се гордее с проектиране както на хардуер, така и на софтуер, за да работят заедно безпроблемно. Да бъдеш принуден да работиш около един стар стандарт за свързване, като например MicroUSB може да представлява иновационен проблем за Cupertino.

Въпреки това, няма да мине дълго време, преди всички смартфони да получат безжично зареждане и с цялостно безжично синхронизиране. Жиците ще се превърнат в нещо от миналото по този начин.

Вярно е, че Apple заграбва много пари от продажбата на Lightning кабели и адаптери. Компанията също зарежда роялти от трети страни доставчици, които желаят да имат ПФИ (направени и за iPhone) сертифициране върху техните iPhone и IPAD аксесоари. Ако ЕС принуди Apple да се откаже от конектора Lightning, това ще се отрази на бизнеса на десетки MFI-сертифицирани производители на аксесоари.

Въпреки това, също трябва да се помни, че Apple е водещ застъпник за ограничаване на емисиите на въглероден двуокис, както за себе си, така и за клиента. Постигането на споразумение с ЕС ще се превърне в истинско завещание на тези начинания. Всичко, което остава е да се види дали ще се направи същото в целия свят.

По статията работи: , последно обновена: 18.03.2014 08:00:06
Новини по темата

iPhone на Apple вече ще се продава и в Orange

Специалисти предричат бърз старт на Snow Leopard

Apple подготвя Mac без клавиатура

Windows Server 2008 отива за ябълки...

Apple пуска най-бързия Mac в историята

Windows Vista срещу Mac OS X 10.5 Leopard

iPhone трепе външни приложения след обновяване

Софтуерен бъг на Mac може да доведе до масивна загуба на данни

Apple се готви да съди куп сайтове


 
Коментари

Все още няма коментари.

 
Вашето мнение:

Заглавие:






информирай ме при нов коментар
Запиши като:

E-mail:
 Задължително поле





Кога е рожденият ден на Google

Послушва ли ни Google? Може ли Google да ви подслушва през Chrome?

Sony ликвидира всички свои магазини в Канада!

Linux Mint и CompuLab представиха мини компютър с 4 гигабайта оперативна памет!

Британците губят почти 5,4 милиарда лири, заради лоши мобилни тарифи!

Почти 20 хиляди сайта са свалени във Франция след случилото се с Charlie Hebdo.

Toyota ще учи деца да шофират с Oculus Rift!

BlackBerry се готви да представи нов телефон с плъзгаща клавиатура!

[ВИДЕО] Вижте колкото е най-голямата галактика в познатата ни вселена

Създават атомен реактор, който ще работи с разтопена сол!
noTrial.info в Google+



noTrial.bg е портал за IT новини и каталог с безплатен софтуер.
Възпроизвеждането на информация от страницата се разрешава
единствено след изрично съгласие от екипа на NoTrial.bg
Контакти | Условия за ползване | За нас | Блог