Mасови интернет измами засягат милиарди

02.06.2010 07:25
Serious Organised Crime Agency обяви Световен ден за повишаване на осведомеността
Serious Organised Crime Agency (Soca) предупреди, че чрез масови пазарни измами ограбват от интернет потребителите във Великобритания милиарди лири годишно.

Организации в Обединеното кралство, включително Soca, National Fraud Authority, Office of Fair Trading и Metropolitan Police, обединиха силите си с в опит да повишат обществената осведоменост за измамите в интернет и кибер престъпниците зад тях.

Според Soca хората във Великобритания губят около £ 3,5 млрд. всяка година от масови пазарни измами, а самите измами стават все по-реалистични и сложни през цялото време.

Soca посъветва засегнатите потребители да се свържат със сайта Action Fraud на National Fraud Authority  веднага, трябва да се притесняват от нежелани съобщения, особено от тези, които твърдят, че получателят е спечелил награда и никога да не предоставят лична информация или пари авансово.

Потребителите трябва да се притесняват също от лошия правопис в имейли или уеб сайтове, заяви Soca.

Хората са изложени на риск от загуба на пари в брой и кражба на самоличност, а интернет измамниците стават все по-гъвкави.
По статията работи: , последно обновена: 02.06.2010 07:25:45
Новини по темата

Как да публикуваме база данни в Интернет

Милиардер иска спиране на P2P мрежите

Възможно претоварване на световната мрежа до 2 години

Русия с най-висок ръст на интернет в Европа

МТел с нова промоция на мобилен интернет

Спамъри печелят от горски пожари

Над 30% от населението вече ползва интернет

Internet 2 - 100 гигабитовия интернет е завършен!

Япония стартира проект за свой интернет


 
Коментари

#1 (10 апр. 2011 19:16)
0
 
0
User photo  ICAKFRESH НАПИСА
ето една измама имейл който получих от една измамница опита се да ме трогне с изторията си и щеше да успее ако не бях се усетил защото лично аз обичам да проверявам всичко за даден човек вярвайте ми станал съм вече като цру нямам доверие на никой и нищо та ето прословутия имейл в бг превод тя ми го беше писала на английски цял ферман глупости
Моите Скъпи Едно,
Пиша Ви това писмо с дължимото уважение и heartful от сълзи, тъй като ние не знаят или се срещна себе си по-рано Аз питам за вашата помощ, след като са преминали през вашия профил, който говори добре за теб .. Искам да разберете дали това е възможно, за да се справят с физическо лице за инвестициите. Аз дойдох в своя профил и аз чувствам, че е уважаван, затова аз мотика интерес в получаване да ви по отношение на инвестициите на мое разположение. Аз ще бъда толкова се радвам, ако можете да ми позволите и аз да доведе до десния канал към вашата помощ, за моята ситуация в момента. Аз ще направя предложението ми добре познати, ако ми бъде предоставена възможност. Бих искал да използвам тази възможност да се запознае с теб.
Моят баща късно (DR.KAKA Б DORAH) е бил директор председател управление (диаманти компания ООД), в Киншаса, столицата на страната си, а той е и личен съветник на бившия държавен глава преди бунтовници нападнаха нашата къща един часа рано сутрин и уби майка ми и баща в студена кръв по време на последната война в моята страна. Само ми се, че е жив сега и аз успях да направя моя начин за съседна страна Сенегал, където аз живея сега, както и за бежанец.
Имайте с мен за изпращане на това писмо да ви изненада. Казвам се (Miss.Jenna Dorah) възраст 23 години едно младо момиче от Конго в Източна Африка, както аз ви казах преди. Основната причина, поради която аз съм контакт с вас сега е да се търси помощ в областта на бъдещите си инвестиции, както и за помощ ръка върху някои огромно количество пари в possession.This пари (US5.3 млн. долара) се нанася в банката преди няколко години от баща ми, той ме накара единствено бенефициента Аз съм вече с молба да застане на моя страна, да бъдат партньора си и по време на вземането и инвестиции, както добре.
Както спомена по-рано ще направя процедурата по този въпрос да бъде добре знам за вас, ако ми бъде предоставена възможност за това. Моля, приложете вашата пряка и пълна информация, както отговаря за мен. Можете да се свържете с мен с моя имейл и преподобният Крис брой служебен телефон + 221 774 743 405, или 00221 774 743 405 Когато ти се обадя преподобният му каже, че вие ​​ще искате да разговаряте с мен и че ще изпрати за мен в женски хотел бежански лагер да дойде и да отговори на обаждането ви и ще се чака да чуе от вас.
Най-добрите отношение
Любов и целувки
Мис Джена Dorah
НЕ СЕ ВРАЗВАЙТЕ НА ТАКИВА ИМЕЙЛИ ИДЕЯТА Е ДА ИМ ПРАТИТЕ ПАРИ И ДА ВИ ПРАТЯТ ДА ПИЙНЕТЕ ЕДНА ВОДИЦА ПОСЛЕ :fight:


 
Вашето мнение:

Заглавие:






информирай ме при нов коментар
Запиши като:

E-mail:
 Задължително поле





Кога е рожденият ден на Google

Послушва ли ни Google? Може ли Google да ви подслушва през Chrome?

Sony ликвидира всички свои магазини в Канада!

Linux Mint и CompuLab представиха мини компютър с 4 гигабайта оперативна памет!

Британците губят почти 5,4 милиарда лири, заради лоши мобилни тарифи!

Почти 20 хиляди сайта са свалени във Франция след случилото се с Charlie Hebdo.

Toyota ще учи деца да шофират с Oculus Rift!

BlackBerry се готви да представи нов телефон с плъзгаща клавиатура!

[ВИДЕО] Вижте колкото е най-голямата галактика в познатата ни вселена

Създават атомен реактор, който ще работи с разтопена сол!
noTrial.info в Google+



noTrial.bg е портал за IT новини и каталог с безплатен софтуер.
Възпроизвеждането на информация от страницата се разрешава
единствено след изрично съгласие от екипа на NoTrial.bg
Контакти | Условия за ползване | За нас | Блог