Монитор Samsung SyncMaster F2380 с подобрен коециент на контраст

08.02.2010 04:15
Мониторът Samsung SyncMaster F2380 е продукт, който всеки любител на технологиите би оценил подобаващо. Моделът има много добър коефициенти на контраст.

За съжаление, дисплеят отива в тъмно сиво при много тъмни цветове и въпреки, че като цяло мониторът има добро цветово възпроизвеждане предлага. Ако обаче, ергономичните възможности и ъгълът на гледане са важни за вас, F2380 е чудесна покупка.

Дизайн и функции

23-инчовият Samsung SyncMaster F2380 има матово черно тяло с остри ъгли и ръбове. Самият панел е дебел един инч, но пък гърбът добавя още около инч и половина. Панелът е с широчина 21.4 инча и повърхността му има леко заскрежено и меко покритие. Ширината на рамката от всички страни е 0.6 инча.

Квадратната стойка е 9.6 инча широка и 8.6 инча в дълбочина. При поставяне на панела се усеща известно клатене, но в последствие не се усеща опастност от падане – особено при минимална настроена височина. Най-ниско рамката може да стои на 2.5 инча от бюрото и 7.6 инча най-високо. Панелът се върти на около 45 градуса наляво и надясно и се навежда назад на около 25 градуса. Също така се извърта на 90 градуса наляво за портретен изглед.

Samsung са включили само две опции за видео свързване при този модел – един VGA и два DVI порта – всичките разположени на гърба на панела. За съжаление Samsung не са включили нито HDMI, нито USB порт, което съвсем не отговаря на претенциите на модела.

„Onscreen” дисплеят на F2380 следва същия дизайн и структура като друг модел на компанията - XL2370. OSD бутоните са „Меню”, „Нагоре”, „Надолу” , „Старт” и „Авто”, всичките разположени в средата отдолу на рамката. Опциите за изображението съдържат – яркост, контраст и острота. Има и четири основни цветови режима – “Cool”, “Normal”, “Warm” и “Custom”, който позволява настройките на червеното, зеленото и синьото да се променят индивидуално. Моделът има общо седем фабрично подготвени настройки - Custom, Text, Internet, Game, Sport, Movie, и Dynamic Contrast. Всяка настройка променя цветовата температура и яркостта на дисплея според работната ситуация.

Samsung SyncMaster F2380 е широкоекранен монитор със съотношение 16 към 9 и стандартна резолюция от 1920 на 1080 пиксела. Модата на „16 към 9” мониторите, заляла пазара, направи възможно много малки монитори да имат по-високи резолюции, токолкото можеха да имат при съотношение 16 към 10. Един 22-инчов монитор със съотношение 16 към 9 може да има некомпресирана, стандартна резолюция от 1920 на 1080 пиксела, вместо 1680 на 1050 пиксела.

авто: , последно обновена: 13.06.2012 13:24:11
Новини по темата

Samsung нарушава патентите на Apple, но Apple трябва да ги докаже

Samsung отрича, че възнамерява да закупи webOS

Samsung преговаря с HP за webOS?

Apple стана търговец номер едно на смартфони

Samsung пуска 1 ТВ хард диск

Samsung и Apple спорят за имитация

Samsung се отказва от бизнеса си с хард дискове. Продава го на Seagate?

Samsung пуска свръх бърза памет за мобилни телефони

Samsung ще пускат нови индустриални SSDs през новата година


 
Коментари

Все още няма коментари.

 
Вашето мнение:

Заглавие:


информирай ме при нов коментар
Запиши като:

E-mail:
 Задължително поле

Кога е рожденият ден на Google

Послушва ли ни Google? Може ли Google да ви подслушва през Chrome?

Sony ликвидира всички свои магазини в Канада!

Linux Mint и CompuLab представиха мини компютър с 4 гигабайта оперативна памет!

Британците губят почти 5,4 милиарда лири, заради лоши мобилни тарифи!

Почти 20 хиляди сайта са свалени във Франция след случилото се с Charlie Hebdo.

Toyota ще учи деца да шофират с Oculus Rift!

BlackBerry се готви да представи нов телефон с плъзгаща клавиатура!

[ВИДЕО] Вижте колкото е най-голямата галактика в познатата ни вселена

Създават атомен реактор, който ще работи с разтопена сол!
noTrial.info в Google+noTrial.bg е портал за IT новини и каталог с безплатен софтуер.
Възпроизвеждането на информация от страницата се разрешава
единствено след изрично съгласие от екипа на NoTrial.bg
Контакти | Условия за ползване | За нас | Блог