Англия приема топло самоуправляващите се автомобили

09.11.2013 17:02
Английски град с парк от самоуправляващи се автомобили до 2015 година. До 100 самоуправляващи се автомобили до края на 2017 година.

Британският град Милтън Кейнс ще има свой автопарк от 20 самоуправляващи се автомобила до 2015 година. Това бе оповестено от английския бизнес секретар Vince Cable. Малките автомобили ще побират до двама човека, ще се движат по специални алеи и ще достигат 19 км/час. През 2017 година, проектът който струва 1.5 милиарда паунда или 2.4 милиона долара ще се разшири и автопаркът се очаква да включва 100 автомобила. Планът е самоуправляващите се автомобили да споделят едни и същи алеи с пешеходците и да се използват сензори да се предотвратят сблъсъците.

Английското правителство трябва да разкрие тепърва спецификацията на автомобилите, но тийзър видео показва как пътниците ще могат да резервират автомобилите със смартфон приложение, а самите автомобили пък ще имат екран, който позволява на пътниците да имат достъп до Интернет, музика и други забавления. The Guardian потвърждава, че първият маршрут на автомобилите ще е между жп гарата и търговски център на 20 минути път пеша. Пътешествието ще струва около 2 британски лири, 3.20 долара, но точната цена ще е ясна догодина.

Колите в Милтън Кейнс няма да са първите самоуправляващи се автомобили, тествани в Англия. Летище Heathrow има своя такси система за автомобили със самоуправление и белите колички могат да поберат до 4 човека, който пътуват по специално изграден маршрут. По-рано тази година Robot Car UK тестваха нова версия на по-традиционен автомобил без водач, модифицираният електромобил Nissan Leaf.

Google е пионер в технологията на самоуправляващите се автомобили в САЩ. Британското правителство е с ясни намерения да предоставя възможност за повече такива автомобили, но ще публикува и документ, ясна политика, която описа плана за тестване на самоуправляеми автомобили в Англия до края на годината.

По статията работи: , последно обновена: 09.11.2013 17:09:11
Новини по темата

Google пуска роботизирани автомобили по обществените пътища в Калифорния


 
Коментари

Все още няма коментари.

 
Вашето мнение:

Заглавие:






информирай ме при нов коментар
Запиши като:

E-mail:
 Задължително поле





Кога е рожденият ден на Google

Послушва ли ни Google? Може ли Google да ви подслушва през Chrome?

Sony ликвидира всички свои магазини в Канада!

Linux Mint и CompuLab представиха мини компютър с 4 гигабайта оперативна памет!

Британците губят почти 5,4 милиарда лири, заради лоши мобилни тарифи!

Почти 20 хиляди сайта са свалени във Франция след случилото се с Charlie Hebdo.

Toyota ще учи деца да шофират с Oculus Rift!

BlackBerry се готви да представи нов телефон с плъзгаща клавиатура!

[ВИДЕО] Вижте колкото е най-голямата галактика в познатата ни вселена

Създават атомен реактор, който ще работи с разтопена сол!
noTrial.info в Google+



noTrial.bg е портал за IT новини и каталог с безплатен софтуер.
Възпроизвеждането на информация от страницата се разрешава
единствено след изрично съгласие от екипа на NoTrial.bg
Контакти | Условия за ползване | За нас | Блог