Google иска да създаде личен асистент

27.12.2013 14:12
Google иска да промени света и компанията е на път да създаде най-добрия личен асистент.

Google Search се променя много бързо. Имайки предвид колко компанията обича да прави малки, но важни ъпдейти, понякога е трудно да се проследява накъде е поела компанията, но ето че по-рано този месец на конференцията LeWeb в Париж, Scott Huffman, директор на инженерите в Google представя привлекателно обобщение на посоката, която Google поема що се отнася до търсене.

Google знае какви са впечатленията ни от една търсачка, която трябва да може бързо да се променя. Старите десет сини линка-резултати бързо си отиват за да бъдат заменени от нещо доста по-умно, което според Huffman ще прилича на личен асистент, отколкото на търсачката, която Google пусна преди 15 години.

Това означава, че в повечето случаи човек ще взаимодейства с Google на нещо, което може дори да няма екран. Колата, както вярва той, е основното място за Google Search в бъдеще, защото там човек просто може да взаимодейства с търсещата машина и да води „разговор“ с Google. Всекидневната също е място, където се очаква Google просто да работи. Това може да е на голям екран, но може да се случи само и с микрофони или високоговорители, които очакват командата “ok Google”.

Взаимодействието с Google ще е под формата на диалог, нещо, по което компанията работи от известно време. Благодарение на своя Knowledge Graph, Google става доста по-добър в разбирането на намеренията на хората и вече може да използва разпознаване на глас за поне една малка част от разговора, както и да работи с местоимения, а именно това е реално първара стъпка към създаването на разговори с компютрите, които да изглеждат по естествен начин. Не говорим точно за компютър Star Trek, но е ясно, че това е първа стъпка към посоката, към която са поели от Google. Google Now сега обработва 38 езика и знае над 18 милиарда факти и техните връзки. Това е повече от самия индекс на търсачката, това е бъдещето, което ще създаде компанията.

Асистентът обаче трябва да може да е нещо повече от изкуствен интелект, който може да подхване разговор, допълва Huffman. Той трябва да е проактивен и ето тук се намесва технологията на Google Now. Знаейки навиците ни, резервациите ни за пътуване, Google Now е вече доста полезен. Гледайки напред, от Google очакват да продължат да надграждат платформата си и да я отворят за разработчици. Huffman признава, че Google работи по това, но има много други сложни въпроси, с които екипът му трябва да реши първо.

Следващото поколение Google Search може да касае това как разработчиците могат да сложат информацията си в Knowledge Graph и все по-малко да има опити за мамене на алгоритъма на търсачката и ранкване по-високо в резултатите, в сравнение с конкурентите.

По статията работи: , последно обновена: 27.12.2013 14:14:51
Новини по темата

Google стана на 10 години

Google стана на 9 години

Google приготвя подводни кабели. Една стъпка напред към Gphone?

Google под прицел - личната ви информация е в опасност!

"Израел е зъл", казва Google

Защо Google "прегръща" Windows Vista толкова силно?

Google неправилно маркира сайтове като опасни

Google полагат кабел под Тихия океан?

Най-доброто от Google


 
Коментари

Все още няма коментари.

 
Вашето мнение:

Заглавие:


информирай ме при нов коментар
Запиши като:

E-mail:
 Задължително поле

Кога е рожденият ден на Google

Послушва ли ни Google? Може ли Google да ви подслушва през Chrome?

Sony ликвидира всички свои магазини в Канада!

Linux Mint и CompuLab представиха мини компютър с 4 гигабайта оперативна памет!

Британците губят почти 5,4 милиарда лири, заради лоши мобилни тарифи!

Почти 20 хиляди сайта са свалени във Франция след случилото се с Charlie Hebdo.

Toyota ще учи деца да шофират с Oculus Rift!

BlackBerry се готви да представи нов телефон с плъзгаща клавиатура!

[ВИДЕО] Вижте колкото е най-голямата галактика в познатата ни вселена

Създават атомен реактор, който ще работи с разтопена сол!
noTrial.info в Google+noTrial.bg е портал за IT новини и каталог с безплатен софтуер.
Възпроизвеждането на информация от страницата се разрешава
единствено след изрично съгласие от екипа на NoTrial.bg
Контакти | Условия за ползване | За нас | Блог