Електрическото превозно средство не е само кола

28.03.2012 10:29
В САЩ започна конференцията за електрически превозни средства по земя, въздух и вода.

В Съединените щати, фразата "електрически превозни средства" обикновено означава, коли като Nissan Leaf или бъдещата Tesla Model S седан.

Но глобалният пазар за електрически превозни средства включва не само коли, но също така и самолети, велосипеди, автобуси, таксита, промишлени и търговски превозни средства, морски съдове, голф колички и мотоциклети.

Целия спектър на електрически превозни средства ще се покаже тази седмица на индустриалната конферения за Електрически превозни средства на суша, море и въздух, която откри врати във вторник в Сан Хосе и ще продължи до четвъртък.

Организаторът IDTechEx, изследователска и консултантска фирма, базирана в Обединеното кралство, изчислява, че около 1,6 милиона електрически автомобили, включително хибриди, ще бъдат продадени в световен мащаб през тази година. Но общият брой на всички видове продадени електромобилите ще бъде далеч по-голям - повече от 39 милиона. Много от тях ще са електронни велосипеди, превозни средства за хората с увреждания, промишлени и търговски превозни средства като хибридни мотопеди и камиони за доставка.

"Много гостите на конференцията са обсебени от автомобилите", каза Питър Хароп, председател на IDTechEx. "Но ако обичате зелени технологии, вие трябва да погледнете общата картина на света и ще видите, че пикът в бройката на колите е достигнат, особено в големите градове."

"И докато Китай има бум на пазара на автомобили, той също има 125 милиона електрически мотори, които се използват", добавя Harrop.

Той отбеляза, че младите хора, въоръжени с мобилни телефони, все повече се отдалечават от автомобилите в полза на ходене, колоездене или обществен транспорт, защото шофирането пречи на писането на текстови съобщения и използването на социални медии. Тъй като електрически автобуси заменят старите дизелови автобуси в няколко страни, бройката на употребяващите електрически транспорт се покачва.

"Америка е претъпкана с коли, но когато карате в Пекин, ще видите електрически скутери навсякъде", казва Дейвид Салгеро, представител на Сан Франциско Моторс, които произвеждат компоненти за електрически мотоциклети. "Пазара на две колела, е един голям пазар."

Startup Ryno Motors, Орегон, е създал едноколесен електрически скутер и покрива нишата за пътуване на кратки разстояния, на пример до работа. 140-килограмовото превозно средство, трябва да влезе в производство през 2013 г., и е достатъчно малко, за да може да влезе в метрото и в подлеза.

"Това е електрически конкурент на Segway,", каза изпълнителният директор Крис Хофман. "Той е предназначен за на Segway пазара, защото той още не е пренаситен."

Много големи електрически превозни средства, като самолети и морски роботи, не са показани по време на конференцията, която се проведе в Хотел Сан Хосе ок. Но Хароп от IDTechEx каза, че военните активно разработват електрически превозни средства, предназначени за въоръжените сили.

"Военните искат превозни средства по суша и море, които нямат топлини източници или шумни елементи, които са доловими за ракетите ", каза Хароп.

Автомобилите все още пленяват вниманието на широката общественост. Toyota показва Prius Plug-In, която излиза на пазара този месец, както и електрически RAV4 EV, които трябва да бъдат доставени на клиентите през юли.

авто: , последно обновена: 28.03.2012 08:40:50
Новини по темата

Първите безпилотни коли ще са в Англия

Lola B12 69/EV - най-бързият електромобил в света

HABIT - умна технология за автомобили

Lamborghini Egoista - новото италианско бижу

До 2020 г. очакваме летящи коли

Коли, които се движат сами – мечта до 2025 година

Hitachi представи иновативен автомобил за хора с увреждания

Ferrari ще си партнира с Apple

Volkswagen пускат най-икономичният автомобил в света


 
Коментари

Все още няма коментари.

 
Вашето мнение:

Заглавие:






информирай ме при нов коментар
Запиши като:

E-mail:
 Задължително поле





Кога е рожденият ден на Google

Послушва ли ни Google? Може ли Google да ви подслушва през Chrome?

Sony ликвидира всички свои магазини в Канада!

Linux Mint и CompuLab представиха мини компютър с 4 гигабайта оперативна памет!

Британците губят почти 5,4 милиарда лири, заради лоши мобилни тарифи!

Почти 20 хиляди сайта са свалени във Франция след случилото се с Charlie Hebdo.

Toyota ще учи деца да шофират с Oculus Rift!

BlackBerry се готви да представи нов телефон с плъзгаща клавиатура!

[ВИДЕО] Вижте колкото е най-голямата галактика в познатата ни вселена

Създават атомен реактор, който ще работи с разтопена сол!
noTrial.info в Google+



noTrial.bg е портал за IT новини и каталог с безплатен софтуер.
Възпроизвеждането на информация от страницата се разрешава
единствено след изрично съгласие от екипа на NoTrial.bg
Контакти | Условия за ползване | За нас | Блог