Facebook смята да атакува Google със собствена нова търсачка

03.04.2012 20:39
След почвата на Google + , от Facebook явно решиха да си го върнат с разработка на търсачка конкурентна на Google.

Ако доклада, че Facebook изгражда търсачката, която да съперничи на Google се окаже верен, то това неимоверно значи ново стъпало в конкуренцията между двата гиганта.

Около 24 Facebook разработчици, ръководени от бившия инженер на Google Ларс Расмусен работят върху нова търсачка, според доклад в Bloomberg Businessweek в края на миналата седмица.

Позовавайки се на неназовани източници, се казва, че проектът има за цел да даде възможност на потребителите да търсят по-лесно Facebook статуси, публикувани статии, снимки и видео.

Новата търсачка може да изстреля Facebook от сайт за социални контакти, до търсачка конкурентна на Google, отбелязват анализаторите.

"Наясно съм слухове, че Facebook работят по възможността за създаване на търсачка, която бавно да привлече потребителите на Google", заяви Патрик Муурхед, анализатор в Moor Insights & Strategy.

"Търсенето е все още номер едно по употреба от интернет потребителите. Facebook очевидно притежава добра социална мрежа, но трябва бързо да се развие в областта на търсенето", добави той.

Facebook, чиято цена се очаква да надмине 100 млрд. долара, виждат как Google работят все повече върху социалната си мрежа. Тъй като и двете компании имат силни имена и изключително дълбоки джобове, съперничество е огромно във всеки един аспект.

"Тогава не е изненадващо, че Facebook работят върху своя търсачка, точно както не е изненадващо, да видите Google работещи върху своята Google+", казва Дан Олдс, анализатор в Gabriel Consulting Group. "Google и Facebook са като скорпиони в бутилка. И бутилката постепенно става все по-малка и по-малка, тъй като и двете разширят своя обхват. С течение на времето, те започват да се конкурират пряко в почти всяка област."

Ход на Facebook да вземе по-голяма хапка от пазара за търсене в Google. Това, което дълго време не успяха да сторят от Microsoft и Yahoo, чиито търсачките не могат да изместят Google.

"Търсенето е най-големото и най-търсено приложение в интернет", казва Олдс.

"Всъщност дори се твърди, че търсенето е мрежата. Притежаването на успешна търсачката е един от ключовете към царството на интернет богатство. Рекламодателите ще се стичат към вас и може да се изградят много допълнителни продукти, на базата на търсене. Facebook може да изгради по-добър капан за търсене, или най-малко достоен, те ще имат много по-убедителен продукт, за да се продават успешно на рекламодателите ", добави той.

Олдс отбелязва, че Google има много потребителски данни, но не и толкова, колкото Facebook. Силен инструмент за търсене във Facebook, следователно, може да се окаже много привлекателен за потенциалните рекламодатели.

Брад Шимин, анализатор в Current Analysis, обаче, заяви, че Facebook все още не разполагат с необходимите ресурси, за да настигнат Google на един пазар доминиран от толкова дълго време.

авто: , последно обновена: 05.04.2012 08:12:37
Новини по темата

Google стана на 10 години

Google стана на 9 години

Google приготвя подводни кабели. Една стъпка напред към Gphone?

Google под прицел - личната ви информация е в опасност!

"Израел е зъл", казва Google

Защо Google "прегръща" Windows Vista толкова силно?

Google неправилно маркира сайтове като опасни

Google полагат кабел под Тихия океан?

Най-доброто от Google


 
Коментари

Все още няма коментари.

 
Вашето мнение:

Заглавие:






информирай ме при нов коментар
Запиши като:

E-mail:
 Задължително поле





Кога е рожденият ден на Google

Послушва ли ни Google? Може ли Google да ви подслушва през Chrome?

Sony ликвидира всички свои магазини в Канада!

Linux Mint и CompuLab представиха мини компютър с 4 гигабайта оперативна памет!

Британците губят почти 5,4 милиарда лири, заради лоши мобилни тарифи!

Почти 20 хиляди сайта са свалени във Франция след случилото се с Charlie Hebdo.

Toyota ще учи деца да шофират с Oculus Rift!

BlackBerry се готви да представи нов телефон с плъзгаща клавиатура!

[ВИДЕО] Вижте колкото е най-голямата галактика в познатата ни вселена

Създават атомен реактор, който ще работи с разтопена сол!
noTrial.info в Google+



noTrial.bg е портал за IT новини и каталог с безплатен софтуер.
Възпроизвеждането на информация от страницата се разрешава
единствено след изрично съгласие от екипа на NoTrial.bg
Контакти | Условия за ползване | За нас | Блог