Google създава нова компания, която ще се фокусира върху удължаването на живота

19.09.2013 21:03
Google създава Calico, нова компания, която има задача да удължи живота и да подобри качеството му.

Google в сряда създаде нова компания, която има за задача да направи подобрения на човешкото здраве и усещане за пълноценен живот. Calico ще се управлява от Art Levinson, но освен някои твърде общи коментари, от Google не предоставят детайли в какви точно проекти ще участва компанията.

В изявление по темата, Лари Пейдж отбеляза, че болестите и старостта засягат нашите семейства. В дългосрочен план „moon shot thinking” около грижата за здравето и биотехнологиите са бъдещето, тъй като според Пейдж инициативата може да подобри милиони животи. Дали създавата самоуправляваеми коли или превеждат мрежата на 64 езика, от Google знаят какво правят.

Какво означава moonshots в света на технологиите и бъдещето? Moonshots живеят в онази междинна среда между дръзките проекти и научната фантастика, те целят не само 10% ползи, а 10х подобрения. Комбинацията от голям проблем, радикално решение и важно научно откритие в областта на технологиите могат да направят едно решение възможно. Това е ядрото на Moonshot. Moonshot е проект или предложение, което засяга голям проблем, предлага радикално решение, използва напредналите технологии. Великите Moonshot дискусии изискват иновативен начин на мислене. 10х подобрения, а не само 10% резултати. Част от този начин на мислене прави Moonshot наистина вълнуващи. Те могат да дойдат отвсякъде – от хора от различни дестинации, на различна възраст, с различен професионален опит и образование, вдъхновени експерти, ентусиазирани мислители или случайни открития. Повече за идеята и този иновативен начин на мислете можете да намерите във видеото или на www.solveforx.com. Препоръчвам да гледате и това видео, за да научите повече за идеята, която инак е малко по-сложна за обяснение на този етап.

След като със сигурност сме ви вдъхновили или сме събудили интереса ви, нека се върнем сега на нашата тема за новата компания. Пейдж отбеляза, че освен Levinson, той не би си представил някой, който по-добре да може да ръководи такава инициатива. Levinson е президент на Apple и Genentech.

В своето ексклузивно интервю за Time, Лари Пейдж сподели, че той желае да види нещо по-впечатляващо от Calico, нещо по-голямо от това да се лекува рак. Той отбеляза, че лекуването на рака може само да добави около три години повече към средната продължителност на живота на хората. Ако човек се замисли за общата картина обаче, това не би било голям напредък, както много хора предполагат.

Levinson казва, че голяма част от живота му е отдадена на науката и технологията, които целят да подобрят човешкото здраве. Той допълни, че е много развълнуван от новият фокус на гения Пейдж, а големите подобрения не спират да го вдъхновяват.

Apple CEO Tim Cook също отбелязва, че много приятели и членове на семейството са имали по-къс живот или качеството на живота им често е било незадоволително. Cook описва Levinson като един от „лудите“, които мислят, че това не е правилно.

Levinson остава начело на Genetech и Apple като продължава да изпълнява ролята и на директор на Hoffmann-La Roche.

И така, колкото и да сме любопитни, загадка е какво ще правят в Calico. Google не дава информация за типовете продукти или проекти, с които ще се занимава компанията.

По статията работи: , последно обновена: 19.09.2013 21:07:58
Новини по темата

Google стана на 9 години

Най-доброто от Google

Google призовава за глобални стандарти за личната информация

Google Earth - за невероятни снимки с висока резолюция

PowerPoint клонинг от Google

Нова услуга от Google - търсене на книги

Google Earth летателен симулатор

Подгониха на съд Google, Yahoo, Amazon и AOL за нарушаване на патенти

Apple, Microsoft и Dell създават и редактират статии в Wikipedia в своя полза


 
Коментари

Все още няма коментари.

 
Вашето мнение:

Заглавие:


информирай ме при нов коментар
Запиши като:

E-mail:
 Задължително поле

Кога е рожденият ден на Google

Послушва ли ни Google? Може ли Google да ви подслушва през Chrome?

Sony ликвидира всички свои магазини в Канада!

Linux Mint и CompuLab представиха мини компютър с 4 гигабайта оперативна памет!

Британците губят почти 5,4 милиарда лири, заради лоши мобилни тарифи!

Почти 20 хиляди сайта са свалени във Франция след случилото се с Charlie Hebdo.

Toyota ще учи деца да шофират с Oculus Rift!

BlackBerry се готви да представи нов телефон с плъзгаща клавиатура!

[ВИДЕО] Вижте колкото е най-голямата галактика в познатата ни вселена

Създават атомен реактор, който ще работи с разтопена сол!
noTrial.info в Google+noTrial.bg е портал за IT новини и каталог с безплатен софтуер.
Възпроизвеждането на информация от страницата се разрешава
единствено след изрично съгласие от екипа на NoTrial.bg
Контакти | Условия за ползване | За нас | Блог