Google планира да види света през твоите очи с Project Glass

30.07.2012 19:48
Какво ще кажете да опознаете нова реалност с Google

Google са проектирали новата реалност и фантазиите на мнозина с Project Glass, но устройството няма да е на пазара поне до следващата година. Да носиш Google Glass пред очите си може да е билет към един футуристичен свят, който никога не сте смятали, че ще видите наживо, но безспорно с джаджата пред нас ще се разкрият невероятни неща. За някои обаче устройството може да е голямо разочарование и да ни върне назад във времето, когато Nintendo Virtual Boy излезе за първи път на пазара.

При всички случаи обаче, едно е ясно. Потребителите на Google Glass ще почувстват Google по-близък и съкровен от всякога. Това не само означава, че Google ще ни представя, каквото реши, буквално пред очите ни, но и потребителите ще поддържат жив контакт с Google.

Сергей Брин е публикувал ограничен Google+ ъпдейт за тези, които са поръчали своят специален пакет “Explorer Edition” на продукта Glass. Снимката към статията е била публикувана от Брин, който споделя, че е искал да сподели именно тази снимка, която е заснел, докато е шофирал. Той е тествал нов вид Glass, който автоматично улавя кадър на всеки 10 секунди без каквото и да е било разсейване или прекъсване. След това Брин е проверил фукцията Instant Upload, за да види как изображенията изглеждат и именно тази снимка е привлякла вниманието му. Съоснователят на Google споделя, че харесва композицията, получена от пейзажа, смесен със слънчевата светлина и красотата на небето. Сергей развълнувано приключва своя ъпдейт и обобщава, че никога не би могъл да улови този момент без Glass.

Да помислим за секунда обаче. Носим Google Glass и Google ни позволява да снимаме изключително бързо (за по-малко от 10 секунди!), а снимките са моментално качени на сървърите на Google. С други думи, Google съхранява света, видян през нашите очи.

Както може да се предположи потребителите трябва да включат тази функционалност, както правят с моменталното качване на съдържание в Google+ на своите мобилни устройства. Излишно е може би да подчертаем, че някои от нас са мнителни и се притесняват за поверителността на информацията. От друга страна обаче, не сме сигурни колко много от тези, които са притеснени за сигурността на личната информация, ще бъдат съгласни да поставят Google пред очите си и да видят света по ‘нов начин’.

Тази функционалност може да има и положителни страни. Помислете възможностите, които Google може да ни предложи. Например, представете си какво би станало, ако Google комбинира тази технология с търсенето на изображения в мрежата, или така обсъждания Knowledge Graph. Можете да се разхождате по улицата и да получавате всякаква информация в реално време за областта, в която се намирате, на база на снимките, които качвате от това място и да получавате подходяща информация за забележителности, карти и др.

Google иска да знае какво правим всеки ден с Google Now. Не можем да си представим какви модели може да комбинира Google, ако просто вижда света през нашите очи. Това безспорно би довело до нов вид персонализиране, еволюция, която никога не сме виждали.

Ако сме успели да ви развълнуваме поне малко, гледайте това видео и ни кажете какво мислите за Google Glass.

По статията работи: , последно обновена: 31.10.2012 21:37:17
Новини по темата

Google стана на 10 години

Google стана на 9 години

Google приготвя подводни кабели. Една стъпка напред към Gphone?

Google под прицел - личната ви информация е в опасност!

"Израел е зъл", казва Google

Защо Google "прегръща" Windows Vista толкова силно?

Google неправилно маркира сайтове като опасни

Google полагат кабел под Тихия океан?

Най-доброто от Google


 
Коментари

Все още няма коментари.

 
Вашето мнение:

Заглавие:






информирай ме при нов коментар
Запиши като:

E-mail:
 Задължително поле





Кога е рожденият ден на Google

Послушва ли ни Google? Може ли Google да ви подслушва през Chrome?

Sony ликвидира всички свои магазини в Канада!

Linux Mint и CompuLab представиха мини компютър с 4 гигабайта оперативна памет!

Британците губят почти 5,4 милиарда лири, заради лоши мобилни тарифи!

Почти 20 хиляди сайта са свалени във Франция след случилото се с Charlie Hebdo.

Toyota ще учи деца да шофират с Oculus Rift!

BlackBerry се готви да представи нов телефон с плъзгаща клавиатура!

[ВИДЕО] Вижте колкото е най-голямата галактика в познатата ни вселена

Създават атомен реактор, който ще работи с разтопена сол!
noTrial.info в Google+



noTrial.bg е портал за IT новини и каталог с безплатен софтуер.
Възпроизвеждането на информация от страницата се разрешава
единствено след изрично съгласие от екипа на NoTrial.bg
Контакти | Условия за ползване | За нас | Блог