IBM бионични компютри
IBM бионични компютри

Бионичните компютри на IBM

27.10.2013 14:29
Бионичните компютри на IBM ще са с “електронна кръв”.IBM и компютрите с "човешко ДНК".

Миналата година в лабораторията в Цюрих, IBM проведе обиколка специално за медиите, за да могат да се запознаят с последните концепции на компанията, концепции, които тя вярва, че ще станат революционни в новата ера на компютърни устройства. Ключът към превръщането на супермашините в 10 000 пъти по-ефективни, както казват от IBM, е в създаването на бионични компютри, които се охлаждат и захранват от „елекронна кръв“.

Байтовете и флоповете (FLOPS, мярка за производителността на компютрите. Мярката показва броя операции с плаваща запетая които компютърът може да извърши за една секунда) могат да са лесни мерки за дефиниране на големината на файловете или оразмеряване на това колко дълго дадена симулация може да ни даде отговор. Ако обаче бюджетираме даден дейта център или дори процесор, батерия за смартфон, по-полезен начин за измерване би бил операция на джаул. Ако става дума за нещо още по-екзотично като проектиране на машини, с които може да се движим по магистралите и страничните пътища на дадена кръгова система, операциите на литър биха били по-релевантни. Както се споменава в една скорошна статия, важен елемент при единиците, които избираме да опишем нашите компютърни усилия, е нуждата да уловим усещането за посока и най-вече прогрес.

Ресурси като мощност и охлаждане за компютъризация с висок интензитет трябва да бъдат захранвани по-скоро с обем, отколкото със скъпа енергия.

Нека разгледаме и Google. Ако сме Google, едно нещо, което бихме искали да максимизираме са приходите на клик и да минимизираме разхода на search. Дори когато cost per click (цената на клик) пада, приходите на Google се увеличават. Увеличените приходи може би са индикатор, че Google е по-ефективен при организирането на своя увеличаващ се архив и таргетирането на хора с линкове, на които не могат устоят. Намаляването на времето, което е нужно за web crawl или броят web crawl-ове, може би в края на краищата ще се замести с нуждата обхождането на мрежата да става в движение, така че информацията да се индексира според предпочитанията и желанията на хората.

За момента гигантът IBM се фокусира върху това да превърне компютри в нещо като човешки мозък, отколкото да създаде оптимизирани чипове за търсене или възможност за предсказване предпочитанията на хората. Финалната форма на техния 10 литров компютър е възможност да покаже предположенията на всеки.

Може да направим извод от казано до момента. Има връзка между операциите на клетките и мозъка, изчислителната техника трябва да стане „приятел“ с топлината по същия начин, както животът е свързан с Брауновото движение на атоми и молекули.

IBM има история, датираща от 19ти век и компанията превръща компютърния свят в не една форма. „Химията на информацията“ е сравнително нова наука, която се появява с откриването на структурата на ДНК, и по-късно с откриването на елементите, които нанасят като на карта ДНК-то на протеиновите роботи на клетката. За компютърните машини, които трябва да достигнат ефективност, производителност сравнима с това, което постига живота, тайната се крие в свързването на изчисленията върху движенията на все по-малки мащаби. Това се отнася не само за мащаба на структурата, но и за топлинния градиент.

По статията работи: , последно обновена: 27.10.2013 14:31:39
Новини по темата

Таблетите сринали продажбите на настолни компютри по света

IBM строят водно–охлаждащ се суперкомпютър

Китай с претенции за топ суперкомпютър

Аcer се задържа на челно място на пазара за компютри

Oracle и IBM ще разработват OpenJDK

Индия ще пуска компютри по 35 долара

IBM отпразнува "най-зелените" супер компютри

Лаптоп за всяко дете в училище за средно образование

Магазин с каси на самообслужване - в България!


 
Коментари

Все още няма коментари.

 
Вашето мнение:

Заглавие:






информирай ме при нов коментар
Запиши като:

E-mail:
 Задължително поле





Кога е рожденият ден на Google

Послушва ли ни Google? Може ли Google да ви подслушва през Chrome?

Sony ликвидира всички свои магазини в Канада!

Linux Mint и CompuLab представиха мини компютър с 4 гигабайта оперативна памет!

Британците губят почти 5,4 милиарда лири, заради лоши мобилни тарифи!

Почти 20 хиляди сайта са свалени във Франция след случилото се с Charlie Hebdo.

Toyota ще учи деца да шофират с Oculus Rift!

BlackBerry се готви да представи нов телефон с плъзгаща клавиатура!

[ВИДЕО] Вижте колкото е най-голямата галактика в познатата ни вселена

Създават атомен реактор, който ще работи с разтопена сол!
noTrial.info в Google+



noTrial.bg е портал за IT новини и каталог с безплатен софтуер.
Възпроизвеждането на информация от страницата се разрешава
единствено след изрично съгласие от екипа на NoTrial.bg
Контакти | Условия за ползване | За нас | Блог