Чисто нов Skype, специално за Windows 8

05.11.2012 06:20
След месеци на очакване, новият Skype за Windows 8 вече е готов.

Новата версия на Skype за Windows 8, най-накрая беше представена. Изграден от нулата специално за Windows 8, последния Skype работи на новия Microsoft Surface за Windows RT таблети - с възможност за видео и аудио разговори, както и обичайните съобщения. В тази статия накратко Ви представяме финалната версия на Skype за Windows 8.

Когато преди година и половина Microsoft придобиха Skype, услугата постепенно се отдалечи от своята първоначална P2P насоченост и започна да се приспособява към новата ера на мобилните комуникации. Програмата все повече се приближава към вече изградената платформа Microsoft Messenger, първоначално проектирана с идеята за съвместимост с мобилни устройства.

Какво да очаквате от новия Skype?

Новата версия на програмата има възможност за доставяне на съобщения, получени докато не сме били на линия, каквато имаше и преди, а нововъведението е, че до 80% от IM-ите вече се изпращат през бекенда на Microsoft Messenger. Тази версия е първата, която използва тази опция и тя ще бъде активирана чрез ъпдейт и за мобилните приложения за Android и iOS по-късно за пълно изравняване на функциите.

Още при първото зареждане на програмата става ясно, че няма никакви проблеми при интегрирането на Skype акаунта Ви към Windows 8. Ако вече сте свързали двата си акаунта (този в Skype и този в Windows), автоматично ще бъдете логнати, а в случай, че все още не сте, ще се наложи да го направите.

Интерфейсът е точно в стила на Windows 8. Сред възможностите са добавяне любими контакти, които се виждат с по-големи иконки, също така има изведен списък с последните разговори и съобщения, за прескочите бързо към тях или да ги пропуснете. В Skype този лист се намира в лентата на програмата, която се активира чрез кликване с десния бутон на мишката или при скролиране надолу-нагоре в Windows 8. Това също Ви дава възможност да добавяте или запазвате на номера към контактите си.

Едно от най-объркващите неща в новия потребителски интерфейс е да намерите как да се обадите през Skype - практически бутонът за обаждане е скрит точно до логото на програмата и почти не се забелязва.

Груповите чатове, видео и аудио разговорите работят добре. Допълнително е изграден и SMS съпорт, който Ви позволява да изпратите кратко съобщение до контактите си,използвайки Skype кредит. Тази опция работи особено добре в комбинация с People - за да изпратите SMS или да започнете директен Skype разговор с всеки един човек от добавените си контакти.

За разлика от версията за Windows Phone, обажданията работят във фонов режим, а когато не използвате Skype, получавате известия. За съжаление, към момента нотификациите имат променлив успех или изобщо не се появяват - от време на време можете да получите две уведомления за един и същи разговор, а и изглежда, че засега няма да има предупреждения за ново съобщение, когато програмата не е активна.

Skype се готви да добави и нова възможност за видео съобщения към програмата, като се надяват по този начин да привлекат нови клиенти. Потребителите на Skype през iOS и Android също ще получат ъпдейт, чрез който ще могат да изпращат предварително записано видео съобщение до своите контакти. Това разбира се не е огромно нововъведение, но Skype правят стъпка напред с добавянето на услуга, подобна на MMS-ите, предлагани от мобилните оператори.

Като цяло, въпреки някои недостатъци, новият Skype засега изглежда като най-доброто Microsoft-базирано приложение, изградено в Windows 8 стил. Има някои полезни възможности за включване и изключване на видеото, както и обичайния контрол на поверителността. Програмата се нуждае от някои подобрения в областта на нотификациите и би било чудесно да има възможност за контролирането им, но като цяло на този етап това изглежда е достатъчно.

По статията работи: , последно обновена: 04.11.2012 22:34:38
Новини по темата

Skype продължава да се възстановява

Skype не работи

Скайп иска да разшири услугите си

Skype добавя Facebook интеграция

Skype сключва договор за партньорство с Avaya и Facebook

Skype блокира достъпа през Fring

Skype приложението за iPhone достигна пет милиона изтегляния

Skype iPhone приложение позволява 3G телефонни разговори

BT проучват корпорацията Skype


 
Коментари

#1 (20 март 2013 20:18)
1
 
0
User photo  на мен не ми хареса! 
Вашето мнение:

Заглавие:


информирай ме при нов коментар
Запиши като:

E-mail:
 Задължително поле

Кога е рожденият ден на Google

Послушва ли ни Google? Може ли Google да ви подслушва през Chrome?

Sony ликвидира всички свои магазини в Канада!

Linux Mint и CompuLab представиха мини компютър с 4 гигабайта оперативна памет!

Британците губят почти 5,4 милиарда лири, заради лоши мобилни тарифи!

Почти 20 хиляди сайта са свалени във Франция след случилото се с Charlie Hebdo.

Toyota ще учи деца да шофират с Oculus Rift!

BlackBerry се готви да представи нов телефон с плъзгаща клавиатура!

[ВИДЕО] Вижте колкото е най-голямата галактика в познатата ни вселена

Създават атомен реактор, който ще работи с разтопена сол!
noTrial.info в Google+noTrial.bg е портал за IT новини и каталог с безплатен софтуер.
Възпроизвеждането на информация от страницата се разрешава
единствено след изрично съгласие от екипа на NoTrial.bg
Контакти | Условия за ползване | За нас | Блог