Смартфоните Fujitsu със сканиране на нашата длан

03.03.2014 15:42
В бъдеще смартфоните на Fujitsu ще предлагат сканиране на нашата длан вместо популярната технология с пръстови отпечатъци.

Докато всички са обърнали поглед към усъвършенстването на тъчскрийн технологията и пръстовите отпечатъци, Fujitsu се фокусират върху..нашите длани. Вървеейки срещу течението, компанията планира да използва сканиране на вените на дланите ни и да имплементира информацията в своите бъдещи смартфони. Компанията е единствената, която вярва, че технологията би била много по-надеждна и сигурна от съществуващите в момента решения.

Apple е компания-иноватор и затова се фокусира върху една нова линия смартфони, които използват биометрика и в частност пръстови отпечатъци като фактор за верифицирането на собственика на даден смартфон. Много производители на смартфони също внедряват свой собствен фингърпринт скенер в своите нови продуктови линии мобилни устройства.

Fujitsu обаче, които далеч не са лидер на пазара на смартфони, не залагат на тази идея и вместо това фокусират усилията си върху нещо, с което компанията има повече опит: сканирането на длан.

Принципът, на който се основава тази значително по-малко позната биометрична технология, е подобен на технологията на пръстовите отпечатъци. Линиите на дланта ни са също толкова уникални, колкото пръстовия отпечатък, но това е само половината от уравнението на технологията. Другата половина включва точките на вените, които се сканират с помощта на близка до инфрачервената светлина и след това се сравнява с предварително записани точки и модели. През тези вени трябва да тече кръв, за да се инициира процеса на сравняване на дланите. Ето защо няма как да се използват „безплътни, мъртви“ изкуствени длани, които биха могли да фалшифицират нечия идентичност.

Технологията може да звучи малко фантастична в сравнение с пръстовите отпечатъци, но от Fujitsu са доказали вече, че тя наистина работи. Компанията разработва технологията отдавна и вече я е внедрила в някои лаптопи като Lifebook E741/C и Celsius H730. Такива лаптопи се използват отдавна в банките в Япония, родината на Fujitsu. Fujitsu вече работят по имплементацията на технологията за мобилни устройства и особено смартфони.

Скенерът на длан за смартфон може да звучи смешно предвид размера на мобилните устройства. Използването на близка до инфрачервената светлина означава, че потребителите няма да се налага да слагат дланите си директно върху устройството, така че повърхността и нейния размер не са проблем както при скенерите на пръстови отпечатъци.

Fujitsu дори разработват вариант за намаляване размера на скенера. Последната итерация, която са разработили инженерите на японската компания, включва скенер голям колкото пощенска марка, но от Fujitsu вярват, че има възможности за още подобрения и скенерът скоро ще стане достатъчно малък за смартфоните на бъдещето.


По статията работи: , последно обновена: 03.03.2014 19:39:55
Новини по темата

iPhone на Apple вече ще се продава и в Orange

Специалисти предричат бърз старт на Snow Leopard

Apple подготвя Mac без клавиатура

Windows Server 2008 отива за ябълки...

Apple пуска най-бързия Mac в историята

Windows Vista срещу Mac OS X 10.5 Leopard

iPhone трепе външни приложения след обновяване

Софтуерен бъг на Mac може да доведе до масивна загуба на данни

Apple се готви да съди куп сайтове


 
Коментари

Все още няма коментари.

 
Вашето мнение:

Заглавие:






информирай ме при нов коментар
Запиши като:

E-mail:
 Задължително поле





Кога е рожденият ден на Google

Послушва ли ни Google? Може ли Google да ви подслушва през Chrome?

Sony ликвидира всички свои магазини в Канада!

Linux Mint и CompuLab представиха мини компютър с 4 гигабайта оперативна памет!

Британците губят почти 5,4 милиарда лири, заради лоши мобилни тарифи!

Почти 20 хиляди сайта са свалени във Франция след случилото се с Charlie Hebdo.

Toyota ще учи деца да шофират с Oculus Rift!

BlackBerry се готви да представи нов телефон с плъзгаща клавиатура!

[ВИДЕО] Вижте колкото е най-голямата галактика в познатата ни вселена

Създават атомен реактор, който ще работи с разтопена сол!
noTrial.info в Google+



noTrial.bg е портал за IT новини и каталог с безплатен софтуер.
Възпроизвеждането на информация от страницата се разрешава
единствено след изрично съгласие от екипа на NoTrial.bg
Контакти | Условия за ползване | За нас | Блог