Samsung пуска осемядрен Exynos 5422 и шестядрен Exynos 5260 чип за телефони

27.02.2014 18:28
Samsung показа всички свои продукти на събитието Unpacked 5 и също стартира два нови процесора за телефони, с имена Exynos 5422 и Exynos 5260.

По-рано през февруари, съобщихме, че Samsung се опитва да увеличи доставките на своя AP отдел. Sammy стартира платформата Exynos, в опит да се справят с проблемите с доставките и да увеличат печалбите.


Въпреки това, Samsung преживява жестока конкуренция с Qualcomm, които стават все повече и по-широко разпространени, поради занижените цени. В Барселона, повечето производители на чипове, включително Qualcomm, MediaTek и Intel създават нови чипове, целящи да се реализира в областта на мобилните устройства.


Така, както беше обещано, днес Samsung представи нови 32-битови чипове Exynos, насочени към смартфони и таблети с шест и осем процесорни ядра (чрез AusDroid). За жалост, нито един от трите чип-производители, споменати по-горе, не представи 64-битов процесор. Двате нови чипа са станали част от семейството на Exynos Infinity, няколко дни, преди официалния старт.


На първо място е осемядрения Exynos 5 Octa 5422 чип на Samsung, който е предназначен за работа с висок клас смартфони и таблети, а шестядрения чип Exynos 5 Hexa 5260 ще бъде приложен към средния клас телефони.


И двата чипа са способни да поддържат 4K видео, което със сигурност ще бъде предимство, понеже стандартът в резолюцията на мобилните дисплей ще се увеличава през следващите месеци. Дуото Infinity е изграден по big.LITTLE HMP (Heterogeneous Multi Processing) от ARM.


Осемядреният чип използва четири 2.1GHz Cortex A15 ядра и четири 1.5GHz Cortex A7 ядра, а шестядреният му колега предлага две 1.7GHz ARM Cortex A15 ядра и четири 1.3GHz ARM Cortex A7 ядра.


5422 е произведен с помощта на 28nm производствена технология, като по този начин предлага 10% намаление на ел. консумацията в сравнение с предишния процесор 32nm. Samsung казва, че новият чип е също 34% по-бърз от своите предшественици.


Четирите мощни ядра са предназначени да бъдат използвани за интензивни задачи, свързани с продуктивна работа, докато другите четири по-ниски на консумация ще бъдат отговорни за обичайните задачи, включително осъществяване на телефони обаждания, изпращане на текстови съобщения и възпроизвеждане на музика.


Чипът ще влезе в серийно производство по-късно през това тримесечие, а 5260 вече е в производство. На своята Twitter страница, Samsung заяви, че новите чипове трябва да помогнат за "иновации и производителност " и да осигурят средства, за да се включат в новите "възможности и открития."


Имайте предвид, че новите чипове могат да поддържат 2560 x 1440 пиксела резолюция на дисплея, до 16MP камеря и идват оборудвани с технология, която ще намали консумацията на енергия на екрана.


Интересно е, че процесорите Exynos, които не са често срещани в смартфоните, са включени в някои нови партиди на таблетите Samsung. Както и да е, Samsung може би е решил прокара свой ​​собствен чип, по-мощен, за да се издигне на AP пазара.

По статията работи: , последно обновена: 27.02.2014 18:29:36
Новини по темата

Samsung нарушава патентите на Apple, но Apple трябва да ги докаже

Samsung отрича, че възнамерява да закупи webOS

Samsung преговаря с HP за webOS?

Apple стана търговец номер едно на смартфони

Samsung пуска 1 ТВ хард диск

Samsung и Apple спорят за имитация

Samsung се отказва от бизнеса си с хард дискове. Продава го на Seagate?

Samsung пуска свръх бърза памет за мобилни телефони

Samsung ще пускат нови индустриални SSDs през новата година


 
Коментари

Все още няма коментари.

 
Вашето мнение:

Заглавие:






информирай ме при нов коментар
Запиши като:

E-mail:
 Задължително поле





Кога е рожденият ден на Google

Послушва ли ни Google? Може ли Google да ви подслушва през Chrome?

Sony ликвидира всички свои магазини в Канада!

Linux Mint и CompuLab представиха мини компютър с 4 гигабайта оперативна памет!

Британците губят почти 5,4 милиарда лири, заради лоши мобилни тарифи!

Почти 20 хиляди сайта са свалени във Франция след случилото се с Charlie Hebdo.

Toyota ще учи деца да шофират с Oculus Rift!

BlackBerry се готви да представи нов телефон с плъзгаща клавиатура!

[ВИДЕО] Вижте колкото е най-голямата галактика в познатата ни вселена

Създават атомен реактор, който ще работи с разтопена сол!
noTrial.info в Google+



noTrial.bg е портал за IT новини и каталог с безплатен софтуер.
Възпроизвеждането на информация от страницата се разрешава
единствено след изрично съгласие от екипа на NoTrial.bg
Контакти | Условия за ползване | За нас | Блог