Торстен Хайнс спокоен за поста си!

22.08.2013 13:31
Кризата в BlackBerry непрекъснато се задълбочава, въпреки неистовите усилия, които канадският производител полага, за да не се стигне до фатален край.
Компанията започна масови съкращения, с цел да се оптимизират разходите, но и това не помага значително. Беше сформирана специална комисия, която да определи бъдещето на BlackBerry, като вероятно ще се търсят нови инвеститори и дори нов собственик. Оказва се обаче, че изпълнителния директор на компанията - Торстен Хайнс може да е напълно спокоен за поста си, тъй като има железен договор и дори да бъде уволнен, ще получи сериозни финансови обезщетения.

Ако наистина се стигне до това, нов човек да се изкачи на поста на Хайнс, то настоящият директрор ще получи солидните 55.6 млн. долара обезщетения. Това, разбира се са заплатите му до края на договора, плюс бонуси, плюс неустойките по контракта. Ако обаче той остане на поста си, пак ще получи доста сериозна сума - около 22 млн. долара. Така, на практика излиза, че каквото и да става с BlackBerry, Торстен Хайнс няма от какво да се притеснява, а дори за него негативното развитие на компанията е по-добрият вариант, от финансова гледна точка. Е, тук може би доста хора си задават въпроса "не тегли ли Хайнс умишлено компанията към криза", но естествено този въпрос, ще си остане без отговор.

По статията работи: , последно обновена: 22.08.2013 13:34:35
Новини по темата

 
Коментари

Все още няма коментари.

 
Вашето мнение:

Заглавие:






информирай ме при нов коментар
Запиши като:

E-mail:
 Задължително поле














noTrial.info в Google+



noTrial.bg е портал за IT новини и каталог с безплатен софтуер.
Възпроизвеждането на информация от страницата се разрешава
единствено след изрично съгласие от екипа на NoTrial.bg