Защо само Apple и Samsung са на печалба от продажбата на смартфони?

13.05.2013 14:52
Техлогичните компании, които произвеждат произвеждат мобилни устройства са доста, като на всички са известни брандовете Nokia, Sony, HTC, Huawei, LG, но най-силните и доказани имена в момента са Apple и Samsung.
Проучване на този наситен пазар показва, че последните 2 компании са единствените в бранша, които са на печалба. Изследването е направено от Cannacord Genuity, а според информацията от него, Apple и Samsung държат 100% от оперативната печалба за 2013 г. 53% са присъдени на гиганта от Купертино, докато корейският производител е с 47%.
Интересното в случая е, че за изминалата 2012 г. и двете компании са били с още по-добри резултати, като са надхвърлили 100-те процента. Това се дължи на факта, че останалите производители не могат да се справят с тежката икономическа обстановка и са отчели сериозни загуби за миналата година. Експертите в бранша са на мнение, че Samsung ще продължи да увеличава пазарният си дял, като дори е възможно да задмине Apple. Американската компания все още не е представила дългоочаквания iPhone 5S, което принуди доста от потребителите да се насочат към флагмана Samsung Galaxy S4. Корейският гигант продължава да разширява гамата си от продукти, като вече подготвя още няколко смартфона, които да направя компанията лидер в бранша. Ще продължат ли Apple и Samsung своята битка или някоя друга компания ще се намеси в спора, предстои да разберем.

По статията работи: , последно обновена: 13.05.2013 15:02:16
Новини по темата

 
Коментари

Все още няма коментари.

 
Вашето мнение:

Заглавие:






информирай ме при нов коментар
Запиши като:

E-mail:
 Задължително поле














noTrial.info в Google+



noTrial.bg е портал за IT новини и каталог с безплатен софтуер.
Възпроизвеждането на информация от страницата се разрешава
единствено след изрично съгласие от екипа на NoTrial.bg