Какво ще кажете за двуядрена оперативна памет?

17.01.2008 10:24
Новата технология има някои недостатъци, но е доста обещаваща.

 Въпреки, че този компонент имаше някои драматични функционални подобрения през времето, като увеличен размер и честота, оперативната памет не претърпя основна промяна в паралелните изпълнения (като при процесорите). Оперативната памет остана на същата стара архитектура като в ранните си дни, но нещата са на път да се променят, тъй като паметите с паралелен достъп тепърва навлизат.

 Джосеф Ашууд, независим анализатор по сигурността твърди, че революционната технология ще освободи силата на паралелния достъп до битовите клетки на чиповете. Тази нова технология е наречена "Ашууд архитектура" и използва вграден smart контролер, поставен до масива с чиповете памет на платката. Контролерът осигурява паралелен достъп до масива за многобройни конкурентни процеси.

 "Бяхме скептични, разбира се, но Карнеги Мелън потвърди за нас, че паметта на Ашууд архитектурата наистина е революция в сферата на оперативната памет", каза Джоан Леф. "Сега искаме да я лицензираме към всички основни компании, свързани с приложения от тази технология, а не само да подобрим производителността на индивидуалните чипове памет, но също да предоставим на потребителите бърз достъп."

 Новата технология идва с едно "но": освен от теоретичния дизайн, който все още не е превърнат в работещо устройство, новата архитектура забавя достъпът до индивидуалните клетки на паметта, като резултат от многобройните канали за достъп.

 Технологията може да бъде усъвършенствана, но всичко зависи от това дали ще бъдели лицензирана или не. Въпреки това, ако ще бъде, може да отвори врати до нова ера в паралелната компютъризация.

авто: , последно обновена: 17.01.2008 10:24:23
Новини по темата

Samsung с нов дизайн на RAM паметта

Какво ще кажете за двуядрена оперативна памет?

RAM Дисковете - новата мода

KDE 4 ще използва много по-малко RAM


 
Коментари

#1 maneff (27 дек. 2010 08:04)
0
 
0
User photo  Мен нещо не ме блазни тая оферта. И аз май ще съм от скептично настроените хора. Раздвояването на платформата неминуемо ще доведе до по-ниска производителност при 'малките' пакети информация, което си е недостатък, независимо, че оптимизацията ще се осеща при по-натоварени режими. То точно за това се казва RAM (Random Access Memory) за да може да оперира бързо и лесно със всякаква информация, без да е контролирана от допълнителен контролер (който също ще бави процедурата). И все пак им пожелавам успех. Нека да ги лицензират и ще поживеем пъ ще видим дали това ще се окаже революция, или по-скоро маркетингов трик ;)


 
Вашето мнение:

Заглавие:






информирай ме при нов коментар
Запиши като:

E-mail:
 Задължително поле





Кога е рожденият ден на Google

Послушва ли ни Google? Може ли Google да ви подслушва през Chrome?

Sony ликвидира всички свои магазини в Канада!

Linux Mint и CompuLab представиха мини компютър с 4 гигабайта оперативна памет!

Британците губят почти 5,4 милиарда лири, заради лоши мобилни тарифи!

Почти 20 хиляди сайта са свалени във Франция след случилото се с Charlie Hebdo.

Toyota ще учи деца да шофират с Oculus Rift!

BlackBerry се готви да представи нов телефон с плъзгаща клавиатура!

[ВИДЕО] Вижте колкото е най-голямата галактика в познатата ни вселена

Създават атомен реактор, който ще работи с разтопена сол!
noTrial.info в Google+



noTrial.bg е портал за IT новини и каталог с безплатен софтуер.
Възпроизвеждането на информация от страницата се разрешава
единствено след изрично съгласие от екипа на NoTrial.bg
Контакти | Условия за ползване | За нас | Блог