Acer предприемат директорски рокади!

21.11.2013 18:38
Тайванският производител Acer предприема мащабни промени в своята политика. След като компанията разчиташе предимно на своите нетбуци, но конкуренцията в тази ниша се засили, сега Acer мислят начини как отново да превземат лидерските позиции на пазара.
Промените засягат най-вече високопоставените служители, а Дж. Т. Уанг вече обяви, че ще си подаде оставката от поста председател и главен изпълнителен директор. Смяташе се, че на неговият пост ще дойде президента на компанията - Джим Уонг, но и това няма да се случи.

Според последната информация, основателят на Acer - Стан Ших ще поеме ръководния пост, като интересна подробност е, че поста изпълнителен директор вече няма да съществува при тайванският производител. Друг съосновател - Джорд Хуанг, също ще се завърне в компанията, за да помогне със своят опит, а от новата 2014 г. Acer ще трябва да хвърлят доста сили, за да променят пазарната си политика.

Не е ясно на какви джаджи ще залози този вече доказан производител и за кой сектор ще се борят. Най-вероятно от Acer отново ще заложат на нетбуците, но ще бъде много любопитно да видим какво ново ще ни предложат.

По статията работи: , последно обновена: 21.11.2013 18:56:51

 
Коментари

Все още няма коментари.

 
Вашето мнение:

Заглавие:






информирай ме при нов коментар
Запиши като:

E-mail:
 Задължително поле














noTrial.info в Google+



noTrial.bg е портал за IT новини и каталог с безплатен софтуер.
Възпроизвеждането на информация от страницата се разрешава
единствено след изрично съгласие от екипа на NoTrial.bg