Изследванията продължават
Изследванията продължават

Първото дете, което е „излекувано“ от СПИН остава в ремисия

29.10.2013 13:36
Изследователи съобщават, че първото дете, което е „функционално излекувано“ от СПИН остава в ремисия.

През март група от медицински изследователи разкриват, че дете на две годинки е пациент, който функционално са излекували от СПИН след като детето е преминало през необичайно ранно лечение с антиретровирални медикаменти. Случаят отбелязва втори документиран случай на СПИН ремисия, но това е първият случай на лекуване на дете.

Същият този екип зад забележителния случай съобщи още нещо, което звучи многообещаващо. Записвайки в New England Journal of Medicine, екипът докладва, че седем месеца след първоначално оповестяване за лечението, същото дете няма индикатори за наличието на СПИН инфекцията. Екипът е развълнуван, че детето не приема медикаменти и няма признаци, че носи вируса на СПИН. Hannah Gay, педиатър, допълва, че момиченцето се чувства добре и няма варианти вируса да се „завърне“, но екипът ще продължи да следва развитието на детето.

Агресивното лечение на детето със строг медикаментозен режим започва, когато момиченцето е било едва на 30 часа. След като е било родено преждевременно от майка, носеща вируса на СПИН, бебето е било подложено на тестове почти веднага след като е било родено. След един месец лечение, медиците забелязват понижени нива на вируса. Лечението приключва, когато детето е било на 18 месеца и майката спира да води момиченцето на прегледи.

Според Deborah Persaud, водещ автор на доклада, своевременната антивирусна терапия при новородени, която започва часове или дни след като детето се роди, може да помогне на децата да се изчистят от вируса.

Последните резултати на екипа отхвърлят хипотезата, че лечението не е подходящо за деца. Някои медици смятат, че момиченцето е рядък случай, при който заразеният организъм може да продължи да е преносител на вируса, без да се налага лечение. Учените, които се занимават със случая и лечението на детето обаче, отбелязват, че детето не се отличава с характеристики на имунната система, които поддържат тезата на този сценарий. Така още повече се подкрепя идеята, че ранното лечение е предпоставка за „функционално“ излекуване.

Около 260 000 са заразени с вируса на СПИН всяка година, но ако този метод на лечение се валидира и за бъдещи случаи, цифрата може да бъде драстичн намалена. През 2014 година ще се проведе изследване, което да оцени и верифицира успеваемостта на метода за новородени.

По статията работи: , последно обновена: 27.10.2013 20:39:20
Новини по темата

Първото дете, което е „излекувано“ от СПИН остава в ремисия

Тетрис може да лекува посттравматичен стрес

Roadrunner ще търси лек за СПИН


 
Коментари

Все още няма коментари.

 
Вашето мнение:

Заглавие:






информирай ме при нов коментар
Запиши като:

E-mail:
 Задължително поле





Кога е рожденият ден на Google

Послушва ли ни Google? Може ли Google да ви подслушва през Chrome?

Sony ликвидира всички свои магазини в Канада!

Linux Mint и CompuLab представиха мини компютър с 4 гигабайта оперативна памет!

Британците губят почти 5,4 милиарда лири, заради лоши мобилни тарифи!

Почти 20 хиляди сайта са свалени във Франция след случилото се с Charlie Hebdo.

Toyota ще учи деца да шофират с Oculus Rift!

BlackBerry се готви да представи нов телефон с плъзгаща клавиатура!

[ВИДЕО] Вижте колкото е най-голямата галактика в познатата ни вселена

Създават атомен реактор, който ще работи с разтопена сол!
noTrial.info в Google+



noTrial.bg е портал за IT новини и каталог с безплатен софтуер.
Възпроизвеждането на информация от страницата се разрешава
единствено след изрично съгласие от екипа на NoTrial.bg
Контакти | Условия за ползване | За нас | Блог