Google пуска Chromebook Pixel

23.02.2013 11:30
1299 долара за Google Chromebook Pixel

Преди броени дни Google обяви, че пуска последното технологично творение от продуктовата си линия уеб фокусирани Chromebook лаптопи. За разлика от предишните варианти, които се отличаваха със стойност предимно поради ниската си цена, новият Chromebook Pixel се надява да изкуши друга група потребители, които „живеят в облака“ и желаят да заплатят малко повече за по-добри технически функционалности. Новият лаптоп е 12.85 инча 2560×1700 touch screen, Core i5 процесор, с по-голямо SSD и 1TB Google Drive за три години.

Цената започва от 1,299 долара за основната версия с Wi-Fi, но Chromebook Pixel определено не е за всеки.Както и наименованието само подсказва, екранът с висока резолюция е основният акцент на джаджата. С 239 пиксела на инч, новият лаптоп успява да надмине 220 PPI на Apple MacBook Pro с Retina дисплей.Chromebook Pixel е по-обемист от MacBook Pro, но някои от дизайн елементите са същите и също така е обърнато специално внимание на детайлите. Клавиатурата е с LED подсветка, а големият прозрачен тъчпад е един от най-атрактивните за потребителите елементи. Повечето мнения до момента са по-скоро положителни и навсякъде из мрежата новият лаптоп е „посрещнат“ с радост от потребителите.

Под атрактивната си външност лаптопът крие двуядрен Intel Core i5 процесор и 4GB DDR3 RAM, 32GB флаш сторидж, нищо повече в сравнение с Windows лаптоп с подобна цена. Все пак не е нужно нищо повече за Chrome OS. Други важни детайли за лаптопа са: Bluetooth 3.0, SD слот, две USB 2.0, един Mini DiasplayPort, три интегрирани микрофона, които изолират фоновия шум при видеоконферентни срещи на 720p уебкамера.

LTE моделът с 64GB хард се очаква да бъде пуснат на пазара в началото на април за „скромните“ 1449 долара.Услугите на технологичния гигант (Gmail, Google Docs, YouTube, Google Maps, и Search) са всички достъпни само с един-два клика, а останалите услуги са достъпни през Google Web Store. Компанията представи демо и на ново Google+ приложение, което ще бъде пуснато след няколко седмици, както и на нова интеграция с Quick Office, която ще позволява да се отварят и редактират Word и Excel документи директно от Google Docs.

Chromebook Pixel ще е скоро достъпен в Google Store и избрани локации в САЩ.

Не можем да виним Google за това, че се опитват да изпробват нещо различно и по-дръзко с Chrome OS, но тази цена не е толкова конкурентноспособен, тъй като потребителят може да получи повече за по-малко пари. Дори и екранът с висока резолюция да е основното уникално предложение, трудно е да се оправдае инвестицията предвдид, че MacBook Pro с Retina дисплей се предлага с напълно функционалната десктоп ОС за само 50 долара повече. За момента все още няма алтернативи с по-висока резолюция за Windows.

По статията работи: , последно обновена: 23.02.2013 12:50:18
Новини по темата

Google Chrome OS и Android ще са с общ инженерен началник!

Citrix – приложението, което обогатява бизнес възможностите на Chrome OS

Ще се възползва ли Google от спирането на Windows XP?

Google с неустоимо предложение към хакерите

Toshiba Chromebook ще се продава за €205

Toshiba и Asus също ще заложат на Chrome OS

Google Chrome набира скорост сред мобилните устройства

Microsoft сключиха лицензно споразумение и със ZTE

Google пуска Chromebook Pixel


 
Коментари

Все още няма коментари.

 
Вашето мнение:

Заглавие:






информирай ме при нов коментар
Запиши като:

E-mail:
 Задължително поле





Кога е рожденият ден на Google

Послушва ли ни Google? Може ли Google да ви подслушва през Chrome?

Sony ликвидира всички свои магазини в Канада!

Linux Mint и CompuLab представиха мини компютър с 4 гигабайта оперативна памет!

Британците губят почти 5,4 милиарда лири, заради лоши мобилни тарифи!

Почти 20 хиляди сайта са свалени във Франция след случилото се с Charlie Hebdo.

Toyota ще учи деца да шофират с Oculus Rift!

BlackBerry се готви да представи нов телефон с плъзгаща клавиатура!

[ВИДЕО] Вижте колкото е най-голямата галактика в познатата ни вселена

Създават атомен реактор, който ще работи с разтопена сол!
noTrial.info в Google+



noTrial.bg е портал за IT новини и каталог с безплатен софтуер.
Възпроизвеждането на информация от страницата се разрешава
единствено след изрично съгласие от екипа на NoTrial.bg
Контакти | Условия за ползване | За нас | Блог