IBM представя нови услуги за ангажиране на потребителите

17.09.2012 08:10
IBM Interactive набира скорост като глобален лидер в дигиталния маркетинг в световен мащаб

IBM (NYSE: IBM) представя нов набор от услуги, насочени към маркетинг директори и директори „Информационни технологии”. Те ще подпомогнат дейностите за ангажиране вниманието на днешните потребители, които избират все по-внимателно и са все по-активни в онлайн пространството. IBM Interactive, дигиталната маркетинг агенция на IBM, ще има основна роля в насочването и упътването на компаниите по пътя към тяхната дигитална трансформация.

Проучването на IBM от 2011 година, проведено сред повече от 1,700 главни изпълнителни директори, показва, че мнозинството от световните маркетинг мениджъри признава, че е настъпила промяна в ангажираността на потребителите, но се чувстват неподготвени да се справят с проблема. От резултатите става ясно също така, че докато 82% от маркетинг директорите демонстрират готовност да засилят употребата на социалните медии като ключов фактор за успешна съвместна работа и иновация през следващите 3 до 5 години, то само 26% от тях за момента проследяват блоговете, 42% следят отзивите на трети страни и 48% се проверяват потребителските коментари в опит да оформят маркетинг стратегиите си.

В отговор на това предизвикателство, IBM представя нов набор от интегрирани услуги, проектирани да помагат на лидерите в бизнеса да изградят и разширят дигиталното си маркетинг присъствие. Компанията ще ги насочи в експлоатирането на технологиите като инструмент в развитието на значима, персонализирана връзка с потребителя чрез мобилните, социални и онлайн платформи.

IBM предвижда да приложи аналитични техники с цел стимулиране на ангажираността на клиентите и оптимизиране на маркетинг дейностите на компаниите. Търговски компании, банки, застрахователни и телекомуникационни компании са изправени пред предизвикателството да намерят правилния подход при предлагането на продуктите си в най-подходящия момент. Анализите в реално време улесняват тази задача, тъй като дават важна информация и насоки за потребителските предпочитания и желания. Комбинирайки правилата на бизнеса, базирани на успешни предложения и действия, насочени към различни потребители в сходни ситуации, процесите на бизнес анализ могат да препоръчат индивидуални стратегии за привличане вниманието на даден потребител.

Благодарение на новата услуга на IBM маркетинг и изпълнителните директори ще могат да осъществяват по-персонализирана комуникация с потребителите, в резултат на което ще повишат лоялността им към марката. IBM ще помогне на фирмите да използват технологиите като инструмент за изграждане на по-смислени, персонализирани комуникационни процеси с потребителите чрез мобилни телефони, социални мрежи и онлайн среда.

авто: , последно обновена: 17.09.2012 08:11:35
Новини по темата

Нов МЕГА комютър на IBM заработи в САЩ

Facebook поръчва 750 патента от IBM

Компютърните чипове на IBM имитират работата на мозъка

IBM с 11% ръст на печалбата през второто тримесечие

Informatica пусна система за управление на трафика

Apple ще царува в Силиконовата долина

IBM строят водно–охлаждащ се суперкомпютър

Китай с претенции за топ суперкомпютър

Oracle и IBM ще разработват OpenJDK


 
Коментари

Все още няма коментари.

 
Вашето мнение:

Заглавие:


информирай ме при нов коментар
Запиши като:

E-mail:
 Задължително поле

Кога е рожденият ден на Google

Послушва ли ни Google? Може ли Google да ви подслушва през Chrome?

Sony ликвидира всички свои магазини в Канада!

Linux Mint и CompuLab представиха мини компютър с 4 гигабайта оперативна памет!

Британците губят почти 5,4 милиарда лири, заради лоши мобилни тарифи!

Почти 20 хиляди сайта са свалени във Франция след случилото се с Charlie Hebdo.

Toyota ще учи деца да шофират с Oculus Rift!

BlackBerry се готви да представи нов телефон с плъзгаща клавиатура!

[ВИДЕО] Вижте колкото е най-голямата галактика в познатата ни вселена

Създават атомен реактор, който ще работи с разтопена сол!
noTrial.info в Google+noTrial.bg е портал за IT новини и каталог с безплатен софтуер.
Възпроизвеждането на информация от страницата се разрешава
единствено след изрично съгласие от екипа на NoTrial.bg
Контакти | Условия за ползване | За нас | Блог