iPhone 5 с нов конектор за аксесоарите

25.06.2012 10:23
От Apple обявиха война на нелегалните аксесоари чрез iPhone 5.

Лоялните клиенти на Apple ще претърпят стотици левове загуба след излизането на пазара на новият iPhone 5.

Очаква се новата генерация на телефона да бъде пусната на пазара в САЩ тази есен, като се говори, че тя ще има нов дизайн на порта за зареждане и свързване с аудио техника.

Слуховете предизвикаха притеснение сред феновете на компанията, които се страхуват, че ще се наложи да си закупят изцяло ново оборудване.

Докинг станциите, чрез които може да се слуша музика съхранена на Айфона, може да се използват като зарядно или просто стойка, могат да достигнат цени от стотици левове. До сега всички iPhone разполагаха с 30 пинов конектор за свързване с аксесоарите.

Твърди се, че новият iPhone 5 ще бъде с по-малък, 19 пинов конектор, което ще го направи несъвместим със старите аксесоари.

На изтекли снимки показващи апарата, се вижда, че той е с по-малък и по-закръглен порт. Смята се, че с това се цели по-тънък телефон чрез порт с магнитно зареждане, за разлика от досегашният "пинов" вариант.

ТechCrunch, американски блог за технологии, съобщиха, че промяната е потвърдена от три фирми производителки. От Apple обаче са отказали коментар. Британските клиенти на калифорнийската фирма, също изказаха своите притеснения.

В Мail Online, Алън от Дартмоор пише: "Запазете старият конектор и аз най-вероятно ще си закупя и новият модел, тъй като отговаря на аксесоарите в домът и колата ми. Сменете го и аз вече няма да имам причина си го закупя. Това е така, защото преди своят край Стив Джобс каза "Не", на тази идея. Защото това няма да даде шанс на производителите на аксесоари. Това ще даде шанс на най-големият конкурент на Apple- Samsung."

Друг читател, Рос пише: "Колко повече? Моят iPad2 32GB няма и една година, но в очите на Apple той вече е стар. Само натяквате - промяна, промяна, промяна. Как да издържим? Веднага след като си закупим нещо, то вече не е актуално в близките 5 месеца. Това вече се превръща в шега..."

Други потребители, обаче са на мнение, че ще има и някакъв вид адаптор, който да приспособи старите аксесоари към новият телефон.

Сирио Брози, писа на американската интернет страница Robo Awesome: "Хората са изумени от тази промяна, включително и аз. Защо да променяш нещо което работи? "

Отговаряйки на собственият си въпрос той отговори: "Момчета чували ли сте за планирано изкарване от употреба? Тази практика насърчава планиране и проектиране на продуктите така, че те да са полезни и ефективни точно определено време. "

Друг блогър, Робърт Скобъл заяви: "Това е начин на Аpple да опражнят строг контрол върху аксесоарите. По този начин се ограничава производството и продажбата на нелицензирани и некачествени устройства. За съжаление това обаче ще направи поне 10 мои аксесоара неизползваеми."

Друга новина, която поне малко би успокоила потребителите, е че новият iPhone 5 ще разполага с нов 4" дисплей, който ще е с качество позволяващо свободно да се гледа HD телевизия.

авто: , последно обновена: 25.06.2012 10:06:27
Новини по темата

Windows Server 2008 отива за ябълки...

Apple пуска най-бързия Mac в историята

Windows Vista срещу Mac OS X 10.5 Leopard

iPhone трепе външни приложения след обновяване

Софтуерен бъг на Mac може да доведе до масивна загуба на данни

Apple се готви да съди куп сайтове

Apple подобри лаптопите си

Apple продаде 2 млн. копия на Leopard за три дни

Leopard - новата операционна система на Apple


 
Коментари

Все още няма коментари.

 
Вашето мнение:

Заглавие:






информирай ме при нов коментар
Запиши като:

E-mail:
 Задължително поле





Кога е рожденият ден на Google

Послушва ли ни Google? Може ли Google да ви подслушва през Chrome?

Sony ликвидира всички свои магазини в Канада!

Linux Mint и CompuLab представиха мини компютър с 4 гигабайта оперативна памет!

Британците губят почти 5,4 милиарда лири, заради лоши мобилни тарифи!

Почти 20 хиляди сайта са свалени във Франция след случилото се с Charlie Hebdo.

Toyota ще учи деца да шофират с Oculus Rift!

BlackBerry се готви да представи нов телефон с плъзгаща клавиатура!

[ВИДЕО] Вижте колкото е най-голямата галактика в познатата ни вселена

Създават атомен реактор, който ще работи с разтопена сол!
noTrial.info в Google+



noTrial.bg е портал за IT новини и каталог с безплатен софтуер.
Възпроизвеждането на информация от страницата се разрешава
единствено след изрично съгласие от екипа на NoTrial.bg
Контакти | Условия за ползване | За нас | Блог