iPhone


iPhone е мобилен телефон (смартфон), продаван и произвеждан от Apple Inc. Първият iPhone на компанията гигант е представен на девети януари 2007г.

Смартфона има възможности за използване на Интернет приложения и сензорен мулти тъч екран (multi-touch screen) с виртуална клавиатура. Може да се ползва като камер и портативен медиен (аудио/видео) плейър (подобно на iPod). Стандартно разполага с клиентска програма за електронна поща (email), уеб браузър и Wi-Fi свързаност. През средата на 2008 г. Apple пуска он-лайн магазина App Store, от който допълнително могат да се свалят приложения на трети страни, с различна функционалност.

Има четири поколения модели на iPhone, съответно и четири версии на iOS (така наречената iPhone OS). При всички модели е външния вид е запазен - всеки iPhone е еднакъв по отношение на размера на екрана и разположение на бутоните. В iPhone 3G е добавена възможност за връзка с 3G-мрежи и A-GPS (Assisted GPS). В iPhone 3GS е добавен компас, по-бърз процесор и камера с по-висока разделителна способност и възможност за видеозапис. В iPhone 4 има две видео камери (предна и задна), което позволява видео разговори и екран с по-висока разделителна способност. Този модел е пуснат в продажба на 24 юни 2010 г.

Новини за iPhone
Анкета

Каква марка е мобилният ви телефон?  
noTrial.bg е портал за IT новини и каталог с безплатен софтуер.
Възпроизвеждането на информация от страницата се разрешава
единствено след изрично съгласие от екипа на NoTrial.bg
Контакти | Условия за ползване | За нас | Блог