Notch носим сензор и приложение в едно

26.11.2013 05:35
Notch е ново дете на „носимата електроника“, сензор и приложение в едно. Приложението проследява и улавя движението на тялото.

Проследяването на движенията на тялото може да се окаже много по-лесно, ако се срещнем очи в очи с амбициозен стартъп от Ню Йорк. Notch изведнъж се появява в нашия живот на носим сензор, проектиран да бъде скрит в дрехите ни около определени точки така че да може да проследява и улавя специфични движения на тялото, изпращайки данни обратно до iOS приложение, което улавя движенията и ги обработва.

В момента няма недостиг на носими технологии, които се целят точно към фитнес и други спортни инициативи. Много малко Bluetooth производители обаче се стремят да уловят движенията на тялото може би, защото нишата е прекалено малко и сигурно идеята е подходяща за танцьори, атлети и състезатели.

Но отново носимият сензор или по-точно мрежа от сензори, ако искаме да обхванем няколко движения на тялото, използвайки Notch, и да можем да записваме точни, физически движения, имат потенциала да бъдат полезни по много начини. Може да се измисли например стрес мониторинг система, която засича колко нервните ни жестикулирания на работа. Какво ще кажете и за система, която ни казва да се не се привеждаме, когато сядаме (нещо от типа на LUMOback).

Notch е създаден да улавя информация за движенията ни (постоянно или само когато поискаме, можем да записваме информацията и да поставя устройството на пауза с едно докосване на даден сензор) и да извежда сензорна обратна връзка чрез малки вибрационни мотори. Това означава, че устройството може да се използва за известия, задействани от движението. Сензорите използват инерционни измервателни единици за улавяне на движенията на тялото, а Bluetooth Low Energy изпраща записаните данни до приложението Notch.

За начинаещите приложението на Notch предлага възможност да се настройват мобилните телефони, да се събират данни за движенията, да се пускат тези записи с 3D визуализации и да се теглят данните в XYZ формат. Производителите също така планират да пуснат API да позволят на талантливи дивелъпъри да разработят и допълнителни потребителски сценарии за Notch. Всеки Notch сензор е 1.3×1.2×0.31 инча (30x33x8mm) и тежи само 0.35oz (10g). Те се зареждат със стандартно microUSB и издържат 3 дена на нормална употреба. Сензорите с лекота се закачат на дрехите.

Един Notch сензор струва 49 долара с различни нива за улавяне на движение. Ако искате да следите цялото тяло обаче, трябва да платите малко повечко – около 360 долара за 8 модула, които позволяват улавяне на движението на китките, лактите, главата и тялото.

По статията работи: , последно обновена: 26.11.2013 05:37:13
Новини по темата

Notch носим сензор и приложение в едно


 
Коментари

Все още няма коментари.

 
Вашето мнение:

Заглавие:






информирай ме при нов коментар
Запиши като:

E-mail:
 Задължително поле





Кога е рожденият ден на Google

Послушва ли ни Google? Може ли Google да ви подслушва през Chrome?

Sony ликвидира всички свои магазини в Канада!

Linux Mint и CompuLab представиха мини компютър с 4 гигабайта оперативна памет!

Британците губят почти 5,4 милиарда лири, заради лоши мобилни тарифи!

Почти 20 хиляди сайта са свалени във Франция след случилото се с Charlie Hebdo.

Toyota ще учи деца да шофират с Oculus Rift!

BlackBerry се готви да представи нов телефон с плъзгаща клавиатура!

[ВИДЕО] Вижте колкото е най-голямата галактика в познатата ни вселена

Създават атомен реактор, който ще работи с разтопена сол!
noTrial.info в Google+



noTrial.bg е портал за IT новини и каталог с безплатен софтуер.
Възпроизвеждането на информация от страницата се разрешава
единствено след изрично съгласие от екипа на NoTrial.bg
Контакти | Условия за ползване | За нас | Блог