СуперХостинг.БГ инвестира над 80 000 лв. в услуги за българското образовование

18.09.2012 10:07
В рамките на програмата „Ученици.BG“ безплатно ще бъдат предоставени хостинг акаунти за ученици и учители от всяко училище в България

Българската хостинг компания СуперХостинг.БГ стартира мащабна национална програма „Ученици.BG“ за подкрепа на образованието у нас. В рамките на програмата компанията ще предостави безплатно първоначално по десет хостинг акаунти за ученици и учители от всяко училище в България. Целта е по този начин да бъдат подпомогнати всички ученици и учители, които искат да се развиват и усъвършенстват в сферата на интернет или информационните технологии като цяло, да имат надеждна и качествена хостинг платформа, без да се налага училището да инвестира средства за това. В проекта може да се включи всяко българско училище, а повече информация може да бъде намерена на официалната страница на програмата.

„Подготвяме инициативата от доста време, като търсихме най-добрия начин да дадем повече на българското образование. Избрахме първия учебен ден (17 септември 2012 г.) за старт на програмата „Ученици.BG“, тъй като искаме това да е подарък за всички можещи и знаещи ученици, както и техните учители, които искат да експериментират и да се развиват в сферата на уеб и информационните технологии. Ще смятаме мисията си за изпълнена, ако към каузата се включат всички български училища, за да можем да сме сигурни, че всички ще имат възможността да се запознаят с новите технологии в интернет“ - заяви Любомир Русанов, управител на СуперХостинг.БГ.

„Ние от години инвестираме в инициативи свързани с образованието, тъй като смятаме, че това е правилния начин да учиш на добри практики новото поколение в уеб общността. Неотдавна подкрепихме и Националната SUPERакадемия „Аз мога – тук и сега“, която се състоя преди седмици в гр. Девин. Тези 7 дни, които прекарахме с можещите и знаещите ученици и учители и събирахме обратна връзка от тях, ни беше много полезна, за да си избистрим концепцията какво ще е най-полезно и необходимо на училищата в България. Определено вярваме, че онези стотици интернет проекти, които са инициирани от ученици и биха допринесли много за тяхното развитие в сферата на онлайн технологиите, но често не се осъществяват, поради липса на ресурси, вече ще останат в миналото. Също вярваме, че подкрепата на новото поколение и учителите, искащи да се развиват в уеб, е от ключово значение за бъдещото позициониране на България като лидер в интернет индустрията и технологиите на Балканския полуостров, а защо не и в Европа“ - заяви Методи Дреновски, който е другият управител на СуперХостинг.БГ.

По данни на международния уебсайт Dailychanges.com, който черпи информация от престижния източник Domaintools.com, СуперХостинг.БГ е най-голямата хостинг компания в България със значителна преднина пред втория в класирането по брой хостнати домейни. Това позволява на компанията да разгърне мащабна инициатива в подкрепа на образованието. СуперХостинг.БГ също предоставя възможност на всички, включили се в програмата, да могат да разположат на отделен (собствен) домейн на предоставения им безплатно хостинг акаунт и втори проект с учебни цели.

авто: , последно обновена: 18.09.2012 10:45:02
Новини по темата

СуперХостинг.БГ инвестира над 80 000 лв. в услуги за българското образовование

DrupalCamp 2012 и обучение по WordPress за стартиращи предприемачи

СуперХостинг увеличава параметрите на VPS услугите си

СуперХостинг.БГ с нови параметри на реселърските си планове

СуперХостинг.БГ с Коледна промоция

СуперХостинг.БГ намаля цените на VPS услугите си

Безплатна поща на ваш домейн

Суперхостинг.БГ удвоява хостинг параметрите, които предлага

Суперхостинг.БГ автоматизира процеса на поръчка на SSL сертификат


 
Коментари

Все още няма коментари.

 
Вашето мнение:

Заглавие:


информирай ме при нов коментар
Запиши като:

E-mail:
 Задължително поле

Кога е рожденият ден на Google

Послушва ли ни Google? Може ли Google да ви подслушва през Chrome?

Sony ликвидира всички свои магазини в Канада!

Linux Mint и CompuLab представиха мини компютър с 4 гигабайта оперативна памет!

Британците губят почти 5,4 милиарда лири, заради лоши мобилни тарифи!

Почти 20 хиляди сайта са свалени във Франция след случилото се с Charlie Hebdo.

Toyota ще учи деца да шофират с Oculus Rift!

BlackBerry се готви да представи нов телефон с плъзгаща клавиатура!

[ВИДЕО] Вижте колкото е най-голямата галактика в познатата ни вселена

Създават атомен реактор, който ще работи с разтопена сол!
noTrial.info в Google+noTrial.bg е портал за IT новини и каталог с безплатен софтуер.
Възпроизвеждането на информация от страницата се разрешава
единствено след изрично съгласие от екипа на NoTrial.bg
Контакти | Условия за ползване | За нас | Блог