Защо Apple имат нужда от бюджетен iPhone?

29.07.2013 13:34
Американският гигант Apple безспорно е една от най-скъпите и доказани корпорации, но въпреки това изпитват сериозна загуба на клиенти и сдаване на лидерските позиции.
На какво се дължи това за момента не е ясно, но може би това се дължи на прекалено скъпите цени на iPhone-ите. В момента, един iPhone 5 се продава на цена около 1 300 лв., което си е доста сериозна сума, за голяма част от хората. По-старите модели iPhone 4 и 4S пък са около 860 лв., което също не е малко, за модел на 2 години. От "отхапаната ябълка" намалиха драстично цените на вече остарелите модели, а това се отрази добре на компанията, тъй като в хазната влезнаха свежи пари. Появата на дългоочаквания iPhone 5S все още се бави, което пък доведе до спад в акциите на гиганта от Купертино.

Анализаторите отчитат факта, че много компании осъзнаха, че пазара е пренаситен и все повече се стремят да пускат евтини смартфони, които да задоволяват потребителските нужди. Изпълнителния директор на Apple - Тим Кук обаче не е на това мнение и все още смята, че скъпите бизнес телефони имат място на пазара. В последно време, Кук промени отчасти своята гледна точка и компанията му готви бюджетен iPhone, който да превземе по-бедните държави и да изстреля Apple отново на лидерските позиции. Предполага се, че евтиният смартфон, ще последва примера на конкурента от Samsung и ще бъде с нетипичния за калифорнийския производител, пластмасов корпус. Разбира се, всичко това би се отразило много добре на Apple, но все още всички потребители очакват новите модели, а от компанията продължават да се бавят и може би ще ни изненадат с нещо иновативно и примамливо. Какво обаче ще се случи, за момента само можем да гадаем.

По статията работи: , последно обновена: 29.07.2013 13:53:14

 
Коментари

Все още няма коментари.

 
Вашето мнение:

Заглавие:






информирай ме при нов коментар
Запиши като:

E-mail:
 Задължително поле














noTrial.info в Google+



noTrial.bg е портал за IT новини и каталог с безплатен софтуер.
Възпроизвеждането на информация от страницата се разрешава
единствено след изрично съгласие от екипа на NoTrial.bg