Начало > Компании > Foursquare

Foursquare

Foursquare logo

Потребителите на социалната мрежа се "чекват" в дадени места, използвайки апликацията на програмата, мобилната версия на сайта, както и чрез SMS. Всяко чекване носи точки на потребителя, а понякога и "баджове".

Foursquare, произлизащо от думата "правоъгълник", е социална мрежа, базирана на текуща локация за мобилни устройства, като например смартфони. Потребителите се "регистрират" на различни места използвайки мобилния сайт, изпращайки текстови съобщения или използвайки специфични програми за избор от списък с локаций, намиращи се в близост до текущото полужение на потребителя. Локализацията е базирана на GPS хардуер в мобилното устройство или от мрежовата локация, която се използва от програмата. Всяко "регистриране" дава на потребителя точки или "значки".

Услугата е създадена през 2009 от Денис Кроули и Нейвън Селевадурай. Кроули стартирал по-рано подобен проект, наречен Dodgeball, като дипломна работа по Интерактивни Телекомуникацииони Програми към Ню-Йоркския университет. Гугъл купува Dodgeball през 2005 и го спира през 2009, замествайки го с Google Latitude. В Dodgeball потребителите контактували по-скоро чрез SMS технилогията, а не чрез някаква по-специфична програма.

Foursquare е втората реализация на същата идея, в която потребителите могат да използват мобилините си устройства за да взаимодействат с обкръжаващата ги среда. Компанията очаквала да има над 750 милиона вписвания преди края на юни 2011, със средно 3 милиона вписвания на ден. 50 процента от потребителите идвали от страни, извън Щатите и 50% от потребителите били жени. Програмата е преведена на френски, италиански, корейски, немски, испански, и японски, който бил добавен през февруари 2011. Превода на индонезийски, корейски, португалски, руски и тайландски бил направен през септември 2011.

Foursquare е всъщност втори шанс на първоначалната идея, но се развива заедно с технологиите и възможността за по-тясна интеракция между потребитетели и техните мобилни устройства.

През юни 2011г компанията изнася информация, че вече има регистрирани над 10 милиона потребители и очаква да мине 750 милиона чекина преди края на юни 2011 със средно 3 милиона чекина на ден.

- 50% от потребители са американски
- 50% от потребителите са жени
- поддържат се френски, италиански, немски, искапнски и японски от февруари 2011г. Също така и индонезийски, корейски, португалски, руски са добавени през сепрември 2011г.


Новини за FoursquareКавто е мнението ви за Foursquare?


Основна информация

Основана: 11 март 2009
Седалище: New York City, New York, USA
Служители: 100
Уеб сайт: foursquare.com
Twitter: foursquare

Добави новина за Foursquare


noTrial.bg е портал за IT новини и каталог с безплатен софтуер.
Възпроизвеждането на информация от страницата се разрешава
единствено след изрично съгласие от екипа на NoTrial.bg
Контакти | Условия за ползване | За нас | Блог