"Тайната" компания на Силиконовата долина ще прави софтуера си у нас

14.11.2007 15:30
VMware отвори в София втория си по големина център за изследване и разработка, като придоби Sciant Research с 200 души програмисти

Компания от първата петица на софтуерната индустрия вече разработва бъдещите си продукти в България. Оценената на 48 милиарда долара VMware придоби базираната в София Sciant Research заедно с нейния персонал от 200 софтуерни инженера, стана ясно днес на пресконференция в столичния хотел Шератон. Финансовите параметри на сделката не бяха съобщени от представители на двете компании.

VMware е безспорният номер едно в решенията за виртуализация на компютърни ресурси и четвърта по големина компания в софтуерната индустрия след Microsoft, Oracle и SAP, по данни, изнесени от Богомил Балкански, директор продуктов маркетинг в компанията.

“VMware е една от най-добре пазените тайни на Силиконовата долина”, каза Балкански, като имаше предвид, че компанията не е известна колкото другите имена от първата петица в софтуерния бизнес.

Екипът на придобитата фирма Sciant Research, който досега се занимаваше с аутсорсинг услуги за водещи световни компании, вече ще разработва само нови продукти на VMware. Един от тях, по който и в момента се работи, е софтуер за възстановяване на ИТ системи след катастрофални събития от рода на природни бедствия, уточниха от компанията.

В следващите две години VMware планира да увеличи два пъти персонала си и да инвестира в нов офис. Ще се търсят специалисти с опит в най-различни области – разпределени системи, сървърни приложения от висок клас, бази данни, информационна сигурност, потребителски интерфейс, качествен контрол, както и мениджъри на проекти.

Българският развоен център, който е втори по големина след този в централата на компанията в Пало Алто, Калифорния, ще се фокусира изцяло върху разработката на виртуализационни решения за ИТ инфраструктурата. Центърът ще работи в близко сътрудничество с подобни локации от мрежата на VMware в Съединените щати, Великобритания, Дания, Швейцария, Китай и Индия.

Преди да бъде погълната от VMware, софтуерната компания Sciant е изпълнявала поръчки на гиганта от Пало Алто. Споразумението за придобиване е сключено през април тази година, а на 17 октомври операцията е била финализирана, уточни Диана Стефанова, регионален мениджър на VMware България.

Решенията за виртуализация на VMware подобряват ефективността на ИТ системите, като позволяват върху един физически сървър да работят едновременно няколко виртуални машини, всяка от които изпълнява различно приложение. Така компаниите си спестяват покупката на нов хардуер при пускане на нови приложения, намаляват консумацията на електроенергия и кабелите и оптимизират използването на пространството в центровете за данни.

Същевременно VMware активизира и търговската си дейност в България. В края на лятото компанията упълномощи за свой дистрибутор фирма NDB, управлявана от Нина Благоева. Двустепенната схема на продажби на VMware включва и партньори, които работят с крайни клиенти.

Към момента тече сертификация на няколко български ИТ компании за партньори на VMware, съобщи Нина Благоева. Вече са задвижени и няколко проекта за големи корпоративни клиенти. Следващата година ще бъдат оторизирани още партньори за работа с крайни клиенти, добави шефката на NDB.

авто: , последно обновена: 14.11.2007 15:30:10
Новини по темата

VMware пуска vFabric Data Director за управление на бази данни

VMware отваря портфолиото на Zimbra за партньори

Google и VMware обединяват сили в cloud computing

Два нови VMware съвместими NAS модели от QNAP

"Тайната" компания на Силиконовата долина ще прави софтуера си у нас


 
Коментари

Все още няма коментари.

 
Вашето мнение:

Заглавие:






информирай ме при нов коментар
Запиши като:

E-mail:
 Задължително поле





Кога е рожденият ден на Google

Послушва ли ни Google? Може ли Google да ви подслушва през Chrome?

Sony ликвидира всички свои магазини в Канада!

Linux Mint и CompuLab представиха мини компютър с 4 гигабайта оперативна памет!

Британците губят почти 5,4 милиарда лири, заради лоши мобилни тарифи!

Почти 20 хиляди сайта са свалени във Франция след случилото се с Charlie Hebdo.

Toyota ще учи деца да шофират с Oculus Rift!

BlackBerry се готви да представи нов телефон с плъзгаща клавиатура!

[ВИДЕО] Вижте колкото е най-голямата галактика в познатата ни вселена

Създават атомен реактор, който ще работи с разтопена сол!
noTrial.info в Google+



noTrial.bg е портал за IT новини и каталог с безплатен софтуер.
Възпроизвеждането на информация от страницата се разрешава
единствено след изрично съгласие от екипа на NoTrial.bg
Контакти | Условия за ползване | За нас | Блог