Два нови VMware съвместими NAS модели от QNAP

15.03.2010 16:56
Qnap разширява бизнес серията мрежови сториджи с два, нови Turbo NAS сървъра

Qnap Systems, Inc, водещ производител на световната класа NAS сървъри, системи за видео наблюдение - NVR и Мрежови Видео Плейъри анонсира разширяване на своята популярна серия Turbo NAS бизнес линия с два нови 1U rack-mountable, 4-bay устройствa - TS-459U-RP и TS-459U-SP. Тези два нови модела са с до 8TB капацитет (чрез 2TB твърди дискове) и са сертифицирани са за съвместимост с VMware ESX vSphere4с (4.0) платформа за виртуализация, и са идеално решение за ведомствени хранилища за съхранение и споделяне на файлове, както и за усъвършенствани сървърни приложения в офис среда. VSphere на VMware е първата cloud операционна система, предлагаща намаляване на IT разходите и увеличение на скоростта на обработка на заявките. Споделеното (Shared) мрежово съхранение на данните е основен компонент на cloud computing инфраструктурата.

Моделите TS-459U-RP и TS-459U-SP обединяват моща и ниската консумация на Intel ® Atom ™ D-510 1.66GHz Dual-Core процесор и 1GB DDRII памет, предоставяйки изключителна производителност и висока надеждност за едновременно изпълнение на множество конкурентни задачи и интензивен обмен на данни съчетано с по-ниска консумация на енергия. Бизнес потребители от всеки калибър биха могли да се възползват от оперативната съвместимост между виртуални машини на VMware с високо производителните сторидж решения на Qnap, а с това и възможността да се възполват от предимствата на cloud computing виртуалните среди на VMware.

Разликата между двата модела е дублиращия захранващ блок при TS-459U-RP. В случай на дефект в един от захранващите блокове вторият автоматично поема захранването на системата, без да се прекъсва нейната работа, а системния администратор получава съобщение по е-мейл или чрез SMS за настъпил проблем с едно от захранванията. Моделът TS-459U-SP се доставя с едно захранване с възможност за поръчка и монтаж на второ. И двата модела поддържат RAID 0/1/5/5 + Hot Spare / 6, и JBOD, както и онлайн експазия на RAID капацитета, онлайн миграцията на RAID нивото и RAID възстановяване. И двата модела поддържат 256-битово AES криптиране. И TS-459U-RP, и TS-459U-SP са оборудвани с 5 USB порта (1 на преден панел и 4 на заден) и 2 e-SATA порта за допълнителни възможности за увеличаване на сторидж капацитета и за принт-сървър функционалност. И двата модела са с бизнес насочен пакет от функционални възможности, включително DOMархитектура с двойна операционна система, възможности за планирано включване / изключване, Wake-on-LAN, и HDD SMART система за диагностика на твърдите дискове.

Новите модели идват с пре-инсталирана новата 3.2 версия на Qnap мениджмънт софтуера, който поддържа множество уникални за този клас нови функции, като: iSCSI; SPC-3 Persistent Reservation за клъстеризация във VMware и Hyper-V клъстери във Windows Server 2008, поддръжка на MPIO и МС/S, DFS съопорт (Shared Folder Aggregation), импорт на потребителски профили, поддръжка на IPv6 интернет протокол.

QNAP's Web File Manager 2 е с изцяло нов дизайн добавящ още функционалност за управление и споделяне на файлове. WebDAV е също на разположение на потребителите за споделен достъп и редактиране на файлове през HTTP и HTTPS. Вече се поддържа и Apple Time Machine за архивиране на MAC файлове.

авто: , последно обновена: 15.03.2010 16:56:22
Новини по темата

VMware пуска vFabric Data Director за управление на бази данни

VMware отваря портфолиото на Zimbra за партньори

Google и VMware обединяват сили в cloud computing

Два нови VMware съвместими NAS модели от QNAP

"Тайната" компания на Силиконовата долина ще прави софтуера си у нас


 
Коментари

Все още няма коментари.

 
Вашето мнение:

Заглавие:






информирай ме при нов коментар
Запиши като:

E-mail:
 Задължително поле





Кога е рожденият ден на Google

Послушва ли ни Google? Може ли Google да ви подслушва през Chrome?

Sony ликвидира всички свои магазини в Канада!

Linux Mint и CompuLab представиха мини компютър с 4 гигабайта оперативна памет!

Британците губят почти 5,4 милиарда лири, заради лоши мобилни тарифи!

Почти 20 хиляди сайта са свалени във Франция след случилото се с Charlie Hebdo.

Toyota ще учи деца да шофират с Oculus Rift!

BlackBerry се готви да представи нов телефон с плъзгаща клавиатура!

[ВИДЕО] Вижте колкото е най-голямата галактика в познатата ни вселена

Създават атомен реактор, който ще работи с разтопена сол!
noTrial.info в Google+



noTrial.bg е портал за IT новини и каталог с безплатен софтуер.
Възпроизвеждането на информация от страницата се разрешава
единствено след изрично съгласие от екипа на NoTrial.bg
Контакти | Условия за ползване | За нас | Блог