Краят на спагетите от захранващи кабели

25.08.2008 14:48
Сбогувайте се с главоболията, причинена от кабели и щепсъли и се запознайте с безжичните устройства.

 Това изобретение е едно от дълго очакваните, с помощта на което се приближаваме крачка напред към бъдещето с помоща на прогреса на технологиите на Intel.

  Intel са постигнали сериозно увеличение на ефикасността на техниката за предоставяне на безжично захранване на потребителски устройства. 

 "Не би ли било чудесно ако нямаше нужда да мислим от къде идва захранването и то да е навсякъде? Без повече кабели и батерии.", каза Джъстин Ратнър, ръководна ръка на Intel.

 Г-н Ратнър предложи сценарий, в който батерията на лаптопа може да бъде презаредена когато се изтощи, стига той да се намира на няколко метра от резонатор, който може да е вграден в бюра, работни повърхности, рамки на картини или дори зад стените.

 Технологията на Intel разчита на магнитната индукция. Това е принцип, подобен на начина, по който трениран певец може да счупи чаша с гласа си - стъклото абсорбира акустичната енергия на своята честота.

 На контакта захраването е сложено в магнитни полета с резонатор, изпращащ сигнали - нещо като антена. Получаващият резонатор е настроен да абсорбира енергията от магнитното поле, за разлика от околните близки обекти.

 Към момента от Intel са пресъздали идеята си в устройство, което захранва 60W електрическа крушка на няколко крачки от източника на енергия, като загубата на енергия е едва 1/4 (25%) от излъчената. При друг опит по-късно от компанията са успели да постигнат успех от 40-45% ефективност на разстояние от малко над два метра.

авто: , последно обновена: 25.08.2008 14:48:47
Новини по темата

EVGA показва SuperNOVA модулни захранвания с 80 Plus Gold технология

Краят на спагетите от захранващи кабели


 
Коментари

#1 MBS (30 авг. 2008 00:38)
0
 
0
User photo  На пръв поглед чудесно. Но за да се случи на практика, ще трябва непрекъснато да бъдем в доста силно електромагнитно поле. А това си е направо опасно за здравето. Лично аз, бих искал да се размина с това изобретение.

#2 brain_strom (11 сеп. 2008 08:38)
0
 
0
User photo  Цялата работа ОК, но според мене чисто и просто пак са направили поредната скъпо струваща джаджа за хора, на които им липсва систематичност... както беше и с "култувия" Surface www.youtube.com/watch?v=CZrr7AZ9nCY . То пак те връзва относно мобилност, само дето е супер-модерно :bravo: Може да се разработи на принципа на Wi-Fi, но тогава пък не ми се мисли какви магнити ще трябва да пуснат... изобщо, доста още пот трябва да се излее по лабораториите на Intel за да я докарат до нещо НаИстина полезно.


 
Вашето мнение:

Заглавие:






информирай ме при нов коментар
Запиши като:

E-mail:
 Задължително поле





Кога е рожденият ден на Google

Послушва ли ни Google? Може ли Google да ви подслушва през Chrome?

Sony ликвидира всички свои магазини в Канада!

Linux Mint и CompuLab представиха мини компютър с 4 гигабайта оперативна памет!

Британците губят почти 5,4 милиарда лири, заради лоши мобилни тарифи!

Почти 20 хиляди сайта са свалени във Франция след случилото се с Charlie Hebdo.

Toyota ще учи деца да шофират с Oculus Rift!

BlackBerry се готви да представи нов телефон с плъзгаща клавиатура!

[ВИДЕО] Вижте колкото е най-голямата галактика в познатата ни вселена

Създават атомен реактор, който ще работи с разтопена сол!
noTrial.info в Google+



noTrial.bg е портал за IT новини и каталог с безплатен софтуер.
Възпроизвеждането на информация от страницата се разрешава
единствено след изрично съгласие от екипа на NoTrial.bg
Контакти | Условия за ползване | За нас | Блог