Спиди Нет стартира партньорство с Макс Телеком

23.04.2009 09:04
Двата оператора предлагат двойно резервиран широколентов достъп за своите абонати

Софийският Интернет доставчик и телеком оператор Спиди Нет и WiMAX – операторът Макс Телеком стартираха партньорство, в рамките на което ще предложат първата у нас оферта за двойно резервиран широколентов достъп до мрежата. Съвместната услуга Speedy Max включва високоскоростен фиксиран Интернет през оптичната инфраструктура на Спиди Нет, съчетан със свободата и мобилността, предлагани от безжичната мрежа от ново поколение на Макс Телеком. Цената на пакета е изключително атрактивна и много по-ниска отколкото при закупуване на двете услуги поотделно. 

Предложението съчетава всички предимства на технологиите FTTB (Fiber-To-The-Building – оптична свързаност до сградата) и WiMAX (Worldwide Interoperability for Microwave Access), сочена за най-перспективния мобилен стандарт и ключов елемент от четвъртото поколение мобилни комуникации. Освен два независими канала за широколентов достъп до Интернет, съвместната оферта включва още стационарен телефон от Спиди Нет, както и всички предимства на предлаганите от компанията услуги – приоритизация на Интернет трафика, гарантирани скорости за услуги, като VoIP, видео или игри в мрежа, както и система за разпознаване на потребителите на база username/password, работеща по протокола PPPoE. 

На практика услугата Speedy Max е и едно от първите цялостни предложения от типа „мобилен офис“ у нас. Тя позволява на потребителите, снабдени с лаптоп и WiMAX – модем да използват от всякъде своя служебен телефон, както и да осъществяват сигурна и бърза връзка до корпоративни приложения, като електронна поща, CRM или ERP система, Business Intelligence решение и др. Използвайки съвместните услуги на Спиди Нет и Макс Телеком потребителите вече не са ограничени от физическото пространство на своите офиси и превръщат в офис всяко предпочетено от тях място в зоната на WiMAX - покритието, включително техния дом, ресторанта или хотела, по време на командировка. По този начин те спестяват време, подобряват своята ефективност, a услугите на Спиди Нет и Макс Телеком в крайна сметка многократно изплащат своята себестойност. 

Стандартът за безжичен широколентов достъп WiMAX (IEEE 802.16) позволява високоскоростен мобилен пренос на глас, видео и данни. Той се сочи като една от ключовите 4G технологии и вече се доказва като качествена алтернатива на т.нар. „последна миля“ за абонатите на традиционни комуникационни услуги. Сред предимствата на предлаганите от Макс Телеком WiMAX – услуги са неограниченият широколентов достъп, който клиентите могат да използват срещу фиксирана месечна такса, както и доброто покритие в София, най-големите градове и курортни комплекси на България

„WiMAX стандартът, както и използваната от Спиди Нет технология Fiber-to-the-Building, са сред най-бързо развиващите се комуникационни технологии в света и десетки оператори вече са базирали на тях своите широколентови услуги. Радостно е, че България този път не изостава от световните тенденции и с новото съвместно предложение ние се стремим да дадем на потребителите още по-богати възможности за мобилен достъп до бизнес услуги, развлечения и мултимедийно съдържание, без значение къде се намират“  - заяви Страхил Иванов, изпълнителен директор на Speedy Net.
авто: , последно обновена: 23.04.2009 09:04:45
Новини по темата

Планшетът на LG излезе на пазара

Спиди Нет отговори на MTel: Не е честно

М-Тел прехвърля WiMAX честоти към Макс Телеком

Макс Телеком увеличи скоростта на достъп в някои градове

Транс Телеком с двама нови директори

Спиди Нет стартира партньорство с Макс Телеком

Speedy Net предлага колокация на сървъри

Продължава войната на софийския LAN пазар

Отново режат кабели в София


 
Коментари

#1 maneff (23 апр. 2009 19:47)
0
 
0
User photo  Мдамм браво.
Имам честта да познавам ключови лица от Макс Телеком и мога да ви издам, че до края на годината ще има още договори с фирми и още по-ниски цени (понеже цените за сега са си височки за средностатистическият българин).
Аз лично съм им тествал връзката и забележки просто никакви.
Препоръчвам на всеки! :)

#2 (25 апр. 2009 06:24)
0
 
0
User photo  Напоследък взеха да се излагат... В централен квартал на София модемът доста често не може да се свърже с базовата станция. Мисля да ги сменям, ако не се оправи.

#3 (1 май 2009 21:53)
0
 
0
User photo  от Макс Телеком нямам наблюдения, но от спиди "без" нет имам достатъчно, аз не бих ги избрал за партньор в нито едно отношение, сърбах им попарата няколко месеца, докато "мигрираха" на PPPoE и си скъсах нервите, вече съм на друг доставчик, но съм си обещал да ги "плюя" при удобен случай, можете да видите мненията за тях в интернет

#4 mlazarov (2 май 2009 01:11)
0
 
0
User photo  SpeedyNet имат една много интересна клауза в договора, според която ако искаш да прекратиш договора си трябва да им платиш една такса напред, която фактически не ползваш. Ако не го направиш по договор им дължиш всички такси до изтичане на договора. Тоест ако остават 6 месеца им дължиш 6 по месечната такса :bla:
Това се нарича корпоративна политика или на кратко 'как да преебем бягащите клиенти'. :fight:

#5 mlazarov (2 май 2009 01:13)
0
 
0
User photo  А и забравих да спомена, че ако не им платиш "таксата" за прекратяване на договора пращат някакви от "държавни изземания", които доста настояват да им изплатиш тези 20-30лв...

#6 (17 май 2009 03:09)
0
 
0
User photo  Запознат съм със Спиди нет - не става въпрос за такса напред ,а за предизвестие и последна такса във връзка с предизвестието.Инфото е от договора в сайта им.

#7 mlazarov (18 май 2009 03:34)
0
 
0
User photo  Ял съм им попарата - знам за каква такса става дума - плащаш нещо, което не ползваш. Няма друг доставчик с подобна екстра.

#8 (26 май 2009 04:02)
0
 
0
User photo  За Макс Телеком (Max Telecom) или как от 1 юни 2009 няма да има услуга
Сестра ми работи за фирмата на Красимир Стойчев от близо година. Заплати не са получавали за периода средата на декември до сега. От 1 юни се очаква да спрът всички отдели на фирмата, т.е. няма да функционира нищо! Да не говорим, че клетките им са с неплатени наеми!
Чудя се коя медиа ще обърне внимание и кой най-после ще се вземе в ръце?!?!

#9 (17 авг. 2009 02:04)
0
 
0
User photo  За хора като мен които работят от къщи услугата е идеална-никога не се притеснявам,че може като се прибера да не мога да си свърша работата.


 
Вашето мнение:

Заглавие:






информирай ме при нов коментар
Запиши като:

E-mail:
 Задължително поле





Кога е рожденият ден на Google

Послушва ли ни Google? Може ли Google да ви подслушва през Chrome?

Sony ликвидира всички свои магазини в Канада!

Linux Mint и CompuLab представиха мини компютър с 4 гигабайта оперативна памет!

Британците губят почти 5,4 милиарда лири, заради лоши мобилни тарифи!

Почти 20 хиляди сайта са свалени във Франция след случилото се с Charlie Hebdo.

Toyota ще учи деца да шофират с Oculus Rift!

BlackBerry се готви да представи нов телефон с плъзгаща клавиатура!

[ВИДЕО] Вижте колкото е най-голямата галактика в познатата ни вселена

Създават атомен реактор, който ще работи с разтопена сол!
noTrial.info в Google+



noTrial.bg е портал за IT новини и каталог с безплатен софтуер.
Възпроизвеждането на информация от страницата се разрешава
единствено след изрично съгласие от екипа на NoTrial.bg
Контакти | Условия за ползване | За нас | Блог