nVidia и Audi съчетават технологии

11.01.2010 11:58
Графични процесори от NVIDIA са в основата на навигационната и развлекателна система в новите модели автомобили с марка Audi за 2010 година

NVIDIA и Audi обявиха, че графични процесори на NVIDIA® ще са в основата на навигационната и развлекателна електронна система във всички нови модели автомобили Audi за 2010 година, като това се отнася за моделите предназначени за целия свят, а не само за конкретен пазар.

Съчетанието на технологии от Силициевата долина с германско инженерство осигурява възможност за използването на модерни графични процесори в автомобилната индустрия, позволявайки използването на разширени визуални функции. Става дума например за достъп до пълна триизмерна навигация с подобрено подпомагане на шофьора и по-добри системи за сигурност, както и двузонова развлекателна система, даваща възможност за едновременно гледане на два различни видеоклипа на отделни екрани.

Навигационната и развлекателна системи в новите продуктови линии на Audi за 2010 e 3G MMI, която използва NVIDIA графични процесори за обработката и генерирането на цялата визуална информация. Вградената навигационна система поддържа 3D топография на сгради и градове, информация за трафика в реално време, както и гласови навигационни инструкции и данни за завои посредством визуални знаци със стрелки през цветната информационна система на шофьора. Тази система може да разпознава сложни сценарии и да генерира предварителни решения с цел да асистира на шофьора, подобрявайки неговите възможности за по-безопасно шофиране.

В допълнение, NVIDIA си сътрудничи с Audi и за разработката на цялостно мултимедийно решение наречено VIVA, което обслужва медийната основа на 3G MMI. Мултимедийното решение VIVA позволява на пътниците в Audi автомобила да слушат музика от an iPod, CD, SD флаш карта или USB флашче и да се наслаждават на разнообразно видео съдържание.

Друго постижение в автомобилната индустрия е двузоновата поддръжката от страна на VIVA с използването на само един графичен процесор, което дава възможност на пътниците едновременно да се наслаждават на два различни филма на отделни екрани, вградени в задните седалки на автомобила.

“В Audi сме наясно с факта, че визуалните възможности се превръщат в ключов елемент за диференциация, без значение дали за осигуряване на нужната информация на шофьора, или за предлагане на развлекателни функции за пътниците”, заяви Филип Брабек, генерален мениджър, продуктово планиране в Audi Америка. “А избрахме да си партнираме с NVIDIA, защото това е лидерът във визуалните изчисления”.

NVIDIA и Audi работеха съвместно с Google, за да осигурят ползването на Google Earth™ за бъдещите 3G MMI системи, които използват графични процесори на NVIDIA, започвайки от флагмана Audi A8, очакван през 2011. Google Earth се базира на технология, разработена от Keyhole, компания, в която от NVIDIA инвестираха, а в последствие беше закупена от Google. Резултатът от тройното партньорство води до поредната иновация в индустрията – зашеметяваща 3D навигационна система с детайлни модели на терена, отлично бързодействие, 3D обекти на сгради и интуитивен визуален интерфейс.

Google-базираната услуга позволява на шофьорите да планират пътуванията си от вкъщи и след това да прехвърлят информацията за маршрута в колата си, когато им е необходимо. Потребителите могат да търсят за интересни местоположения директно от системата 3G MMI. Това ще е и първата поява на Google Earth в автомобил, който ще бъде в масово производство.

В допълнение, следващото поколение енергийно ефективни HD мобилни процесори NVIDIA Tegra™ ще са в основата и на навигационните и развлекателни системи на всички превозни средства с марката Audi през 2012, както и на други марки собственост на Volkswagen AG, като в това число попадат Volkswagen, Bentley, Lamborghini, SEAT и SKODA. Новото поколение процесори NVIDIA Tegra е разработено да осигурява богати 3D възможности, мултимедийни функции без конкуренция и пълноценен интернет достъп на разнообразни устройства. Осемте независими процесора, съчетани в Tegra ще позволят на Audi да консолидира две напълно независими електронни системи в един единствен малък чип. Tegra също така ще подобри производителността и ще намали енергопотреблението десетократно в навигационните и развлекателни системи на Audi, за да подобри и горивната ефективност.

“Джеймс Бонд вече няма да е единственият човек с кола, пълна с разнообразни готини джаджи”, заяви Дан Виволи, старши вицепрезидент в Nvdia. “Отстъпи Джеймс. Audi вече разполага с невероятна навигационна и развлекателна система, а ти все още нищо не си видял. Ние живеем, за да мечтаем и намерихме нашите другари по душа в лицето на инженерния отдел на Audi.”

Технологиите на NVIDIA се използват в автомобилната индустрия вече повече от десетилетие. Още от пускането на Quadro™ серията работни станции през 1999, компанията е неоспорим лидер в графичните технологии за различни области и приложения - от дизайн на превозни средства, двигатели и други компоненти, до системи за онлайн реклама и терминали за директна продажба. През 2006 NVIDIA представи първата си продуктова линия Tesla™, базирана на архитектурата CUDA™ за високопроизводителни изчислителни приложения, като симулации на сблъсък и изчисления на динамиката на течности.

авто: , последно обновена: 19.09.2011 19:15:33
Новини по темата

Galaxy вече има Factory овърклок GTX 770

nVidia най-накрая стартира официално видеокартата GeForce GTX 780

Форумите на Nvidia и Android- жертва на хакери

Nvidia разкриват своите 3D очила за 3D игри

NVIDIA обяви GPU Technology Conference 2012

Nvidia се слива с производител на чипове за мобилни телефони

NVIDIA Tesla в три от най-бързите пет суперкомпютъра в света

NVIDIA обяви Quadro Fermi, 3D Vision Pro и Application Acceleration Engines

3D компютри ще подсигуряват 3D развлеченията у дома


 
Коментари

Все още няма коментари.

 
Вашето мнение:

Заглавие:






информирай ме при нов коментар
Запиши като:

E-mail:
 Задължително поле





Кога е рожденият ден на Google

Послушва ли ни Google? Може ли Google да ви подслушва през Chrome?

Sony ликвидира всички свои магазини в Канада!

Linux Mint и CompuLab представиха мини компютър с 4 гигабайта оперативна памет!

Британците губят почти 5,4 милиарда лири, заради лоши мобилни тарифи!

Почти 20 хиляди сайта са свалени във Франция след случилото се с Charlie Hebdo.

Toyota ще учи деца да шофират с Oculus Rift!

BlackBerry се готви да представи нов телефон с плъзгаща клавиатура!

[ВИДЕО] Вижте колкото е най-голямата галактика в познатата ни вселена

Създават атомен реактор, който ще работи с разтопена сол!
noTrial.info в Google+



noTrial.bg е портал за IT новини и каталог с безплатен софтуер.
Възпроизвеждането на информация от страницата се разрешава
единствено след изрично съгласие от екипа на NoTrial.bg
Контакти | Условия за ползване | За нас | Блог