NVIDIA обяви Quadro Fermi, 3D Vision Pro и Application Acceleration Engines

27.07.2010 13:37
Ново поколение NVIDIA Fermi-базирани Quadro решения ни пренасят в ерата на изчислителните визуализации

Първите графични процесори, които комбинират ECC, изчисления с плаваща запетая с двойна прецизност и огромна геометрична изчислителна мощ, осигурявайки пет пъти по-висока производителност, осем пъти по-бързи симулации и впечатляващо стереоскопично 3D.

NVIDIA днес официално обяви началото на ерата на ‘работните станции за изчислителни визуализации’, предназначени за дизайнери, инженери, изследователи и аниматори с представянето на новите си професионални графични процесори Quadro® на базата на архитектурата NVIDIA® Fermi, а също така и на NVIDIA 3D Vision™ Pro. Новите Quadro графични процесори осигуряват производителност, която е до пет пъти по-висока в 3D приложенията и до осем пъти по-бърза за изпълнението на изчислителни симулации1, задминавайки всички предишни постижения.

Масивът NVIDIA Quadro Plex 7000, а също така и графичните процесори Quadro 6000, Quadro 5000 и Quadro 4000 поддържат новите NVIDIA® Scalable Geometry Engines и се възползват от възможностите на NVIDIA Application Acceleration Engines (AXE), за да могат да осигурят най-високата производителност в световен мащаб за широк набор от CAD, DCC и приложения за визуализации2. С възможност за обработката на нечуваното до момента количество от 1.3 милиарда триъгълника в секунда сурова изчислителна мощ3, Quadro 6000 позволява на потребителите да боравят интерактивно с модели и сцени, които са с д 5 пъти по-висока сложност спрямо досега.

“Вече повече от десетилетие Quadro е изборът на професионалистите от целия свят. А благодарение на разработката на решения под формата на енджини като AXE ние даваме възможност и за създаването на приложения от следващо поколение”, заяви Джеф Браун, генерален мениджър за подразделението на професионалните решения в NVIDIA. “А когато тези технологии бъдат комбинирани с нашата архитектура Fermi, резултатът е появата на ново семейство продукти Quadro, което е много по-добро, от всичко налично на пазара до момента“.

Разработени изначало, за да ускорят целия работен процес

Комбинирайки високопроизводителни изчислителни възможности заедно с мощни визуализации, новите графични процесори Quadro са първите професионални графични решения с памет с поддръжка за корекция на грешки (ECC) и бързи изчисления с плаваща запетая и двойна прецизност. Те са насочени към приложения, изискващи максимална точност, като например при медицински изображения, анализ на определен набор от елементи и изчислителна динамика на флуидите.

“При разработката на висококачествени визуални ефекти, бързите повторения са от особено голямо значение”, заяви Оливър Маури, инженер в отдела за изследване и разработка в Industrial Light & Magic (ILM). “Използвайки графични процесори NVIDIA Quadro възможността за постигане на до 8 повторения при извършване на симулации на сложен огън, прах и въздух, ни дават възможност да постигнем до десет до петнадесет пъти ускорение на работния процес. NVIDIA CUDA и графичните процесори Quadro напълно промениха начина, по който ние се справяме със сложни визуални предизвикателства”.

Новите графични процесори Quadro са изградени около индустриални стандарти, в това число OpenGL 4.1, DirectX 11, DirectCompute и OpenCL. В допълнение, Quadro се възползва от уникални технологии на NVIDIA, като Application Acceleration Engines (AXE) and архитектурата за паралелна обработка NVIDIA CUDA™. Резултатът се изразява в това, че софтуерните разработчици могат да създават професионални приложения от ново поколение, които да изпълняват тежки изчислителни задачи. Сред тези задачи попадат например неща, като рейтрейсинг, физични симулации, изчислителна динамика на флуидите и обработката на видео ефекти в реално време.

“NVIDIA не просто работи за създаването на по-добър графичен хардуер, но също така и за разработката на софтуерни инструменти, които са необходими за бъдещото развитие и променящи цялата индустрия в момента”, заяви Роб Ендерле, основен анализатор в Enderle Group. “NVIDIA се грижеше за създаването на инструменти, които да движат пазара, накъдето е необходимо през последното десетилетие и всички тези усилия вече започват да дават резултати”.

авто: , последно обновена: 27.07.2010 13:37:49
Новини по темата

Nvidia разкриват своите 3D очила за 3D игри

Khronos Group пусна OpenGL 4.2

NVIDIA обяви GPU Technology Conference 2012

Nvidia се слива с производител на чипове за мобилни телефони

NVIDIA Tesla в три от най-бързите пет суперкомпютъра в света

Излезе OpenGL 4.1

NVIDIA обяви Quadro Fermi, 3D Vision Pro и Application Acceleration Engines

3D компютри ще подсигуряват 3D развлеченията у дома

nVidia и Audi съчетават технологии


 
Коментари

Все още няма коментари.

 
Вашето мнение:

Заглавие:






информирай ме при нов коментар
Запиши като:

E-mail:
 Задължително поле





Кога е рожденият ден на Google

Послушва ли ни Google? Може ли Google да ви подслушва през Chrome?

Sony ликвидира всички свои магазини в Канада!

Linux Mint и CompuLab представиха мини компютър с 4 гигабайта оперативна памет!

Британците губят почти 5,4 милиарда лири, заради лоши мобилни тарифи!

Почти 20 хиляди сайта са свалени във Франция след случилото се с Charlie Hebdo.

Toyota ще учи деца да шофират с Oculus Rift!

BlackBerry се готви да представи нов телефон с плъзгаща клавиатура!

[ВИДЕО] Вижте колкото е най-голямата галактика в познатата ни вселена

Създават атомен реактор, който ще работи с разтопена сол!
noTrial.info в Google+



noTrial.bg е портал за IT новини и каталог с безплатен софтуер.
Възпроизвеждането на информация от страницата се разрешава
единствено след изрично съгласие от екипа на NoTrial.bg
Контакти | Условия за ползване | За нас | Блог